Het is bijna zo ver, van 18 tot en met 24 september maakt de World Kiteboarding League een officiële stop in Nederland en kun jij de wereldtop in actie zien!!

WKL op Texel

Er gaat gevaren worden in drie wedstrijdcategorieën, de Freestyle Elite League, de Qualifiar League en de Big Air League. Er zijn aardig wat Nederlandse deelnemers aan de wereldkampioenschappen zoals Youri Zoon – voormalig wereldkampioen, Annabel van Westerop, Rens van der School, Annelous Lammerts en Vera Klabbers. Eerder dit jaar hebben ze zichzelf gekwalificeerd tijdens de wedstrijd in Leucate. In totaal doen 75 riders uit 19 landen mee. Er is gekozen voor Texel, vanwege de meest constante windomstandigheden, de wedstrijd gaat gevaren worden bij de kitespot Paal 17.

Wat is de World Kiteboarding Leage

De afgelopen jaren was er veel gerommel wie nou de officiële wereldtour mocht organiseren. Er waren verschillende instanties waardoor er veel verdeeldheid was en de riders niet meer wisten wat ze nu mee moesten varen. Dit is het moment dat een aantal riders besloten om het heft in eigen handen te nemen en een tour te starten vanuit de riders zelf. De KRU (Kiteboarding Riders United) is opgericht, dit is de vereniging achter de WKL. Hun doel? De sport naar het volgende niveau te brengen, meer mensen te bereiken en grotere verantwoordelijkheid te nemen als rider zelf.

Kitesurfwedstrijden volgen

Dat de WKL op Texel komt is super tof en hier kun je gewoon bij zijn! Verder staan er dit jaar nog wedstrijden gepland in Brazilië, Mexico en Egypte. Deze wedstrijden kun je bekijken via de World Kiteboarding League live stream. De wedstrijd zelf is redelijk makkelijk te volgen omdat er een nieuw puntensysteem is. Iedere rider krijgt 7 pogingen voor een trick per heat. Alleen de beste 4 tricks met de hoogste individuele scores tellen samen mee voor de ‘final score’. De tricks moeten uit verschillende ‘trick families’ komen en de score zie je direct na de heat op een monitor dus je weet het gelijk wanneer je favoriete rider doorgaat naar de finale.

Laat een Reactie achter