Wat kost kitesurfen nou echt? Check de kosten hier.

Van kitesurfen wordt vaak gevreesd dat het een dure sport is. Het is niet de goedkoopste sport die er is, maar de kosten vallen erg mee. Je hoeft geen duizenden euro’s kwijt te zijn omdat je zelf keuzes kunt maken met betrekking tot het materiaal wat je koopt. Ik raad je wel aan, wanneer je moet bezuinigen ivm je budget, dit wijselijk te doen. Maar wat kost kitesurfen nou? Ik heb een aantal noodzakelijke uitgaven voor je op een rijtje gezet. (De prijzen die ik noem in dit artikel zijn uiteraard een indicatie zodat je een idee krijgt).

Kosten voor je kitesurfles

Voordat je begint met kitesurfen moet je kitesurfles volgen zodat jij, na afronding van de cursus, klaar bent om zelfstandig veilig het water op te gaan. Hoeveel lessen je nodig hebt is helemaal afhankelijk van jou als persoon. Sommige mensen hebben wat meer tijd nodig om gewend te raken aan de kite of hebben meer moeite met het board. Bespaar nooit op je kitesurflessen want hiermee leg je een veilige fundering voor jezelf en je vaardigheden. Kitesurflessen beginnen al vanaf €14 per uur. Voor gecertificeerde kitesurfscholen betaal je rond de €25 euro per uur. Er zijn ook kitesurfscholen waarbij je meer betaald, dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de locatie waar je les wilt of technologie die ze gebruiken zoals lessen met een radiohelm.

Voor je kitesurflessen zou ik rekenen op €250-€300. Afhankelijk van je eigen leersnelheid kan dit bedrag wat lager of hoger uitvallen. Investeer in voldoende kitesurflessen zodat je veilig zelfstandig het water op kunt.

Kitesurf materiaal kosten

Je materiaal kosten heb je veelal zelf in de hand. Wat je altijd nodig hebt zijn een kite met bar, board, wetsuit, harnas en een leash + pomp (al kun je die ook nog wel lenen op het strand).

Kosten tweedehands kitesurf materiaal

Je kunt je materiaal tweedehands kopen. Koop je je kitesurfspullen bij een random persoon op marktplaats dan weet je echter niet wat je in huis haalt. We hebben een checklist voor je opgesteld wanneer je graag tweedehands materiaal wilt kopen. Als je je materiaal tweedehands koopt dan ben je voor rond de €1000 klaar. Onthou dat goedkoop duurkoop is. Goedkoper kan dus zeker, maar dan zit je waarschijnlijk met onveilig, oud en versleten kitesurf materiaal. Voor een tweedehands kite van zo’n 3 jaar oud betaal je ongeveer €500. Een boardje kun je voor €200 op de kop tikken en met een harnas en wetsuit moet je geluk hebben dat je de juiste maat kunt vinden. Let er wel op dat veel mensen in hun wetsuit plassen… Ik zou die persoonlijk dan ook altijd nieuw aanschaffen. Zit je met je budget? Check dan eens de pakken bij de Decathlon. Voor €90 heb je al een 4/3 wetsuit. Zelf zou ik een harnas ook niet tweedehands kopen omdat deze echt goed moet aansluiten aan je lichaam. Hiermee bescherm je je rug en een harnas is nou ook niet direct het duurste onderdeel van je uitrusting. Wijselijk investeren dus!

Voor tweedehands materiaal kun je voor €1000 klaar zijn.

Wat kost overjarig kitesurf materiaal

Bij veel kitesurfshops kun je materiaal kopen van vorig seizoen met kortingen van 40% of meer. Dit scheelt aanzienlijk en je haalt veilig en nieuw materiaal in huis. Wanneer je een overjarige kite koopt betaal je rond de €1000 voor een kite in plaats van €1700-€1800. Voor een kiteboard ben je €400 kwijt in plaats van €700+. Vanaf €150 heb je al een goede trapeze te pakken en ook voor een wetsuit hoef je niet veel meer kwijt te zijn.

Koop je overjarig materiaal? Met €1750 kom je een heel eind.

Nieuw kitesurf materiaal aanschaffen

Wil jij zelf je kleuren kiezen? Met het nieuwste en veiligste materiaal kiten? Testen en de kite uitkiezen die het best bij jou past? Nieuw kitesurf materiaal kopen heeft zeker zijn charme en als je budget het toelaat zou ik hier zeker voor kiezen! Vele kitesurf shops bieden goede deals aan op complete kitesets. Dan koop je dus in 1 keer een kite met bar en board voor rond de €2000. Voor een goed wetsuit betaal je tussen de €200 – €400. Ik kies er altijd voor om wat meer uit te geven aan mijn wetsuit omdat ik het belangrijk vind dat mijn wetsuit flexibel en warm is. Als daar duurdere materialen voor nodig zijn kies ik die optie. De prijsrange voor een trapeze is ook €200 – €400.

Nieuw kitesurfmateriaal is harstikke gaaf. Als je het slim aanpakt ben je €2500 kwijt en ben je helemaal klaar om het water op te gaan.

Als je meerdere kites koopt zien de prijzen er natuurlijk anders uit. Besef je wel dat de materialen waar kites en boards van worden gemaakt niet goedkoop zijn. Ook zit er veel research & development in de producten, waardoor de kites ieder jaar veiliger en betrouwbaarder worden. Voor zo’n tof product moet je uiteraard wat betalen, maar het is het dubbel en dwars waard! En weet je wat mooi is? De wind is helemaal gratis.

Laat een Reactie achter