Ik kan me de zomer van 2005 nog goed herinneren: ik ging leren kitesurfen. Via een kitesurfmagazine had ik een kitesurfschool uitgekozen, de school opgebeld en mijn eerste lesje ingeplant. Toen begreep ik nog niet veel van de weersafhankelijkheid van deze sport, voor mijn gevoel waaide het toch altijd wel in Nederland. Toch werd mijn les eerst een aantal keer afgezegd tot de omstandigheden eindelijk goed waren. Je kunt namelijk ook te veel of te weinig wind hebben en ook de richting moet goed zijn.

 Dit wachten en opnieuw inplannen kan erg vervelend zijn, zeker als je zelf een druk schema hebt waarin je maar net een gaatje moet hebben. Tegenwoordig kan het inplannen van je les veel makkelijker. Ik sprak met de eigenaar van Viking Bookings, Thijs, zelf voormalig kitesurfschool eigenaar. Hij heeft namelijk software ontworpen waarmee je gemakkelijk zelf je lessen in kunt plannen.

Viking bookings

Makkelijk kitesurflessen inplannen met VIKING Bookings

Met VIKING Bookings kunnen de instructeurs van een kitesurfschool zelf hun beschikbaarheid opgeven. Jij kunt als cursist vervolgens zelf je les inplannen aan de hand van de beschikbaarheid van de instructeur. Je kunt bij je boeking belangrijke zaken invullen zoals je gewicht, leeftijd en niveau zodat je automatisch in het juiste groepje geplaatst wordt. Ook kun je samen met een groepje vrienden je les plannen en aangeven in het systeem dat je graag samen in een kitesurfles krijgt. Als je liever een privéles volgt kun je die natuurlijk ook reserveren.

Als je les wegens bepaalde omstandigheden niet door kan gaan – je hebt nou eenmaal te maken met een weersgevoelige sport – wordt je hier automatisch van op de hoogte gebracht en kun je zelf je les her-plannen. VIKING zorgt er dus voor dat je snel, makkelijk en eenvoudig jouw kitesurflessen kunt regelen! Op deze manier kun je zo snel mogelijk op het water staan.

VIKING Bookings gebruiken in jouw kitesurfschool

Heb jij een kitesurfschool? Dan kan het gebruik van de VIKING software flink wat voordelen opleveren. Thijs was met zijn kitesurfschool op een gegeven moment alleen nog maar bezig met het inplannen (en herplannen) van de kitesurflessen en er bleef geen tijd meer over om zelf nog op het water te staan. Dit is een verschuiving die je vaak ziet bij kitesurfscholen; na een aantal seizoenen met groei – meer cursisten, meer instructeurs en wellicht extra activiteitenaanbod zoals surf- en SUPlessen – verander je ongewild haast in een roostermaker.

Met de software kun je cursisten dus zelf hun lessen laten inplannen (en gelijk online laten betalen). Hierdoor hou je flink wat waardevolle tijd over die je normaal gesproken kwijt bent aan het maken van roosters. Je instructeurs vullen hun eigen beschikbaarheid in en hebben zo duidelijk inzicht in hun eigen planning. Zakt de windvoorspelling opeens helemaal in? Normaal gesproken zou je misschien alles laten vallen en uren aan de telefoon hangen om je lessen af te zeggen maar met VIKING Bookings kun je de les afzeggen met slechts een druk op de knop. Iedereen die betrokken is bij de les wordt hiervan op de hoogte gebracht en je cursist kan zich gelijk online opnieuw inplannen.

Viking booking

Benieuwd naar de boekingssoftware voor kitesurfscholen?

Omdat VIKING weersafhankelijke reserveringsoftware is, is het niet alleen te gebruiken voor kitesurfscholen maar ook bijvoorbeeld windsurfscholen, zeilscholen, surfscholen, snowboardscholen en skischolen. De software is gemakkelijk in gebruik en toepasbaar op zowel grote als kleine bedrijven. Als je benieuwd bent geworden kun je een kijkje nemen op de website van VIKING Bookings of een praatje maken met Thijs via Skype onder de naam VIKING bookings. Hij denkt graag mee over de mogelijkheden om VIKING in te zetten voor jouw bedrijf.

Enkele belangrijke features:

  • Automated Instructor Planning
  • Automated Student Booking
  • Online booking
  • Mobile booking
  • Keep track of students’ skill levels
  • Lessen no-shows
  • See and print daily or monthly planning in a clear schedule
  • Unbeatable value for money

Bekijk meer features.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter