Het is natuurlijk harstikke leuk om kitesurf foto’s van jezelf te delen op Social Media. Zo kunnen je vrienden en familie meegenieten zonder dat ze mee hoeven naar het strand. Ook geeft het een voldaan gevoel als die ene mijlpaal, of dat nu een stukje varen is of je eerste trick, wordt vastgelegd. Voor een toffe actiefoto hoef je niet perse uitgehaakt door de lucht te vliegen. Met wat kleine tips maak jij de tofste foto’s van jezelf!

Hoe maak je een coole kitesurf actiefoto

Afstand

Het is lastig om met een simpele camera een mooie foto te maken van een grote afstand. Je kunt zelf met je GoPro gave beelden maken, bijvoorbeeld door een selfie te maken tijdens het varen of de GoPro in je lijnen te hangen. Ook kun je een leuke point-of-view foto maken tijdens het varen. Zelf schieten we vaak een paar filmpjes om vervolgens een screenshot te maken van stukjes beeld die er tof uitzien. Als je een vriend of vriendin hebt die wel een paar foto’s wilt schieten is het makkelijk om op een ondiepe spot te gaan varen, zodat je buddy in het water kan gaan staan. Op deze manier kun je zelfs met een telefoon mooie beelden maken.

Kleur bekennen

In Nederland is het vaak zo dat je foto’s kleurloos overkomen, doordat de lucht en zee grijs zijn en de meeste mensen een donker wetsuit hebben. Zorg in dit geval dat een kleurrijk element in je foto’s er uit springt, zoals je board, harnas of kite. Ook tijdens een tropische kitesurfvakantie is het een goed idee om een opvallende boardshort of bikini aan te trekken, om het kleurschema een beetje te breken.

Hou het simpel

Je hoeft niet de meest sicke tricks te doen voor een dikke actiefoto. Zo ziet het er al harstikke tof uit als je vlak langs de fotograaf vaart, zowel heelside als toeside. Als je al een beetje kunt springen ziet het er extra professioneel uit als je een grabje toevoegt of zorgt dat je gezicht zichtbaar is op de foto en de lol er vanaf spat. Ook als je bepaalde tricks nog niet helemaal onder controle hebt (lees: nooit land) kun je er wel een hele sicke foto van maken. Laat die landing gewoon lekker achterwegen op Insta of maak er een grappige story van.

poppen

Gezichtsuitdrukking

Dit blijft altijd lastig, zeker als je je tricks nog niet helemaal onder controle heb. Soms denk ik dat ik wat toffe foto’s te pakken te hebben en dan blijkt het dat het lijkt of ik het heel erg moeilijk heb (om het maar even netjes te zeggen haha). Probeer op het moment dat je foto’s aan het maken bent te letten op je gezichtsuitdrukking en neutraal te kijken of te lachen. Bonuspunten als je in de camera kijkt.

wetsuit care

Communiceer met de fotograaf

Als je buddy foto’s van je maakt is het handig om af te spreken wat je van plan bent en wanneer je gaat springen. Als de fotograaf al in de aanslag staat captured hij eerder dat felbegeerde beeld waar je naar op zoek bent. Ook als je bijvoorbeeld over de fotograaf wilt springen of een toffe spray wilt vastleggen is het handig om dit eerst even te bespreken.

Heb jij al een toffe foto waar je trots op bent? Deel hem op onze Facebook pagina of tag @kiteheartcom op Instagram!

Laat een Reactie achter