Hoe bereid je je voor op het kopen van een nieuwe kite? Het is namelijk geen pakje boter, er zijn veel verschillende merken en modellen om uit te kiezen die allemaal weer eigen specifieke eigenschappen hebben.

Een rondvraag binnen je vriendenkring levert je waarschijnlijk een hoop verschillende antwoorden op, iedereen heeft wel een mening over wat je moet hebben. Maar kites zijn heel erg persoonlijk en wat vind jij nou lekker varen? Misschien kom je net uit je lessen en heb je geen idee, maak je net de transitie naar een andere stijl van varen of ben je gewoon compleet toe aan iets nieuws.

Er is geen betere manier om er achter te komen welke kite het best bij je past door er een aantal te testen. Maak alvast een selectie voor te testen kites door reviews te lezen, online of in een kitesurfmagazine. Goede, onafhankelijke reviews kun je lezen op de website wetestkites.com.

Reviews lezen

Op wetestkites.com lees je reviews van een groep enthousiaste kitesurfers. Ze zijn niet verbonden aan merken en doen hun best om zo onafhankelijk mogelijk oprechte informatie te geven. Hierbij zijn ze ook niet bang om negatieve aspecten te beschrijven die verbeterd zouden moeten worden. De kitesurfervaring van de testers varieert van 4 tot 14 jaar, intermediate tot gevorderd en ze wegen tussen de 50 – 95 kg. Een diverse groep waarvan de bevindingen worden gecombineerd tot een waarheidsgetrouwe review.

Naast reviews over kites kun je ook recensies lezen over twintips en accessoires zoals bepaalde bars en boots.

Kites testen

Veel kitesurfshops bieden de mogelijkheid om materiaal eerst te testen voordat je het aanschaft. Je kunt eerst aangeven wat je niveau is en wat je zoekt in een kite en je laten informeren door het personeel, of gewoon een afspraak maken bij de kiteshop om een kite te komen testen.

Daarnaast organiseren diverse kitesurfshops meerdere malen per jaar testdagen. Tijdens een testdag kun je verschillende kites testen van verschillende merken die verkocht worden in de shop. Ook zijn de dealers van grote kitesurfmerken vaak aanwezig tijdens kitesurfevenementen zoals wedstrijden.

Voordat je een kite mag testen moet je vaak wel kunnen aantonen dat je voldoende skills hebt. Dit kun je bijvoorbeeld aantonen met je IKO, VDWS of KNWV-certificaat. Als je dit niet bij je hebt kan je gevraagd worden om een stukje voor te varen.

Laat een Reactie achter