Reizen met je kitesurfspullen kan nogal onhandig zijn, zeker als je een flinke tas meeneemt met het overgrote deel van je quiver. Wij gaan vaak met de trein naar het vliegveld waarbij we eerst die grote tas bijna naar de trein moeten slepen, vanaf daar naar de incheckbalie (en dan maar hopen dat je niet teveel kilo’s hebt gepakt) en vervolgens moet je nog uren wachten op je vlucht om alles in het land van aankomst in omgekeerde volgorde te herhalen. Nu gaan wij bijna weer op kitesurfvakantie en kwamen we tijdens het googlen iets tegen wat we graag met jullie wilden delen: Travel Light.

Dit bedrijfje biedt namelijk een handige oplossing voor bovenstaand probleem: je spullen worden bij je thuis opgehaald en staan op je vakantiebestemming op je te wachten. Je kitemateriaal wordt verzonden van je huis naar je hotel waardoor je alleen nog maar je handbagage of normale koffer mee hoeft te nemen in het vliegtuig!

Hoe werkt Travel Light

Travel Light stuurt ongeveer 1 week voordat je kitespullen opgehaald worden een welkomstpakketje toe met daarin 1 doos per kiteset, zendingslabels, zendingsdocumenten en een welkomstbrief met uitleg. Bij een retourzending krijg je ook de benodigde retourlabels alvast toegestuurd. In de doos passen in ieder geval twee kites en een twintip kiteboardje (max. 145×44). Het gewicht mag niet boven de 30 kg uitkomen en een retourzending kost €129. Als je alleen een enkele reis wilt boeken voor je spulletjes ben je €74 kwijt. Wij vinden deze kosten wel meevallen, zeker als je bedenkt dat je niet extra hoeft te betalen voor je bagage tijdens de vlucht. Wel moet je de doos tijdens je vakantie bewaren want deze moet je voor zowel de heen- als terugzending gebruiken. Je kunt gewoon je hele vakantie gebruikmaken van je materiaal: de bagage wordt minimaal 1 werkdag voor je check in datum op bestemming afgeleverd en 1 werkdag na je vertrek opgehaald. Met de Track&Trace code die je krijgt kun je in de gaten houden waar je pakketje zich bevindt.

Voorbereidingen voor verzenden van kitesurfmateriaal

Er zijn een aantal dingetjes die je zelf even goed moet voorbereiden voordat je je kitesurfspullen gaat verzenden. Dit zorgt ervoor dat jouw zending zo spoedig mogelijk verloopt en je de kans op vertraging minimaliseert.

  • Informeer de ontvangende partij van tevoren dat je een pakket verzend zodat ze deze ook accepteren bij de receptie. De medewerking van de ontvangende partij is iets waar Travel Light geen invloed op uit kan oefenen en dit valt onder de verantwoordelijkheid van jou als verzender. Laat de ontvangende partij (je hotel, hostel, B&B oid) dus weten dat jij je bagage opstuurt met de service van Travel Light en dat dit door TNT bezorgd zal worden.
  • Vermeld hierbij gelijk uit hoeveel bagagestukken het pakket bestaat en hoe groot het pakket is. Kitesurfspullen zijn redelijk groot en het is belangrijk dat je accommodatie genoeg ruimte heeft om het materiaal veilig te stallen.
  • Check even of de accommodatie een receptie heeft waar gedurende de dag iemand aanwezig is (tussen 9.00 en 18.00). Als dat niet zo blijkt te zijn kun je altijd contact opnemen met Travel Light zodat ze met jou kunnen kijken naar de opties.

De dienst is nog niet wereldwijd beschikbaar. Wil je meer weten en kijken of het mogelijk is om bagage te laten bezorgen in je vakantieland? Check de website van Travel Light.

Laat een Reactie achter