Wanneer je gaat kitesurfen zal je zien dat je sessie er steeds weer anders uit ziet. De ene keer waait het harder dan de andere keer, de windrichting is anders, je zult verschillende kitematen gebruiken en in Nederland zijn er allerlei verschillende spots om uit te kiezen. Zo kun je er ook zelf voor kiezen of je gaat kitesurfen op vlak water of in de golven.

Leren kitesurfen op vlak water

Het is het makkelijkst om voor je eerste les een kitesurfspot uit te kiezen met vlak en ondiep water. Zo krijg je het snelst de beginselen onder de knie. Je hebt namelijk geen branding of stroming. Hierdoor kun je al je aandacht richten op de kite en het board. De eerste paar lessen is dit wel handig omdat je nog moet leren omgaan met het materiaal.

Kitesurfspots met vlak water zijn doorgaans ondiep – let er wel op dat het water minimaal kniediep is om veilig te kitesurfen- en je kunt overal staan. Raak je dus je board kwijt tijdens de waterstart dan kun je gewoon terug lopen. Wanneer je de basis onder de knie hebt is het aan te raden om verder te oefenen op zee, zodat je in alle omstandigheden zelfredzaam bent.

Kitesurfles in de golven

Kiten op zee geeft je zoveel mogelijkheden. Je kunt lekker spelen in de golven. Zo kun je gaan golfrijden, de golven gebruiken als schansje voor je eerste sprongen of juist op het vlakke water tussen de golven afzetten. Varen in de golven geeft echt dat gevoel van vrijheid waar we allemaal naar op zoek zijn. Met een beetje geluk kom je zelfs een zeehond tegen die speels met je meezwemt!

Het voordeel van leren kitesurfen op zee is dat je wanneer je op zee kunt varen ook op vlak water uit de voeten kunt. Andersom is dit niet perse het geval. Je legt dus gelijk een basis van waaruit je zelfstandig verder kunt met kitesurfen. Het is een grotere uitdaging om te leren kitesurfen op zee, maar zeker de moeite waard!

Wat denk jij: Ga je liever lessen op vlak water of op zee?

Laat een Reactie achter