Wil jouw kind graag leren kitesurfen? Enkele Nederlandse kitesurfscholen bieden kitesurflessen voor kinderen aan. Kies voor een gecertificeerde kitesurfschool waar ze gebruik maken van kitesurfmateriaal geschikt voor kinderen en over voldoende ervaring beschikken met het lesgeven aan kids.

Leeftijd kitesurfles kinderen

Vanaf 6 jaar mogen kinderen powerkiten op het strand volgens de IKO kitesurfregels. Hierbij gaan ze met een vlieger kennismaken met de kracht van de wind en leren ze spelenderwijs de theorie achter het kitesurfen.

Vanaf 8 jaar kunnen jouw kids kitesurflessen volgen als ze meer dan 30 kilo wegen. Je wilt natuurlijk dat jouw kinderen zo veilig mogelijk van hun kitesurflessen kunnen genieten en hierbij is gewicht ook een criterium. Afhankelijk van de keuze van de kitesurfschool kan de leeftijd voor kinderkitesurflessen hoger liggen.

Aangepast materiaal voor een kinder-kitesurfcursus

Voor de kids-lessen wordt aangepast kitesurfmateriaal gebruikt zodat je kinderen een zo veilig mogelijke les kunnen volgen. Veel kitesurfscholen gebruiken kleine kites met kortere lijnen zodat de vlieger minder snel stuurt, minder trekt en minder kracht opbouwt.

Daarnaast leren kinderen heel anders dan volwassenen. Kitesurfscholen die gecertificeerd zijn om kitesurfles aan kinderen te geven hebben daarom een aangepast lesprogramma. Kinderen leren erg snel, maar kunnen roekeloos zijn. Met behulp van het aangepaste lesprogramma krijgen ze meer inzicht en leren ze potentiële gevaren zien.

Kitesurfles voor kinderen in een groep

Je kunt kiezen voor een privéles of een groepsles voor je kinderen. Omdat ze spelenderwijs aan het leren zijn is dit vaak leuker voor de kids. Ze maken gelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. De groepen worden bij een goede kitesurfschool altijd ingedeeld op leeftijd en gewicht zodat het materiaal optimaal afgestemd kan worden op de groep.

Met het hele gezin kitesurfles

Ook is het mogelijk om als ouders samen met je kinderen te leren kitesurfen, hoe gaaf is dat! Als je als gezin gezamenlijk kitesurfles wilt volgen zal de kitesurfschool het materiaal wat moeten aanpassen door het verschil in gewicht maar dit is geen probleem. Zo kun je met het hele gezin goed en veilig leren kitesurfen.

Kitesurfcamp voor de kids

Verschillende kitesurfscholen bieden meerdaagse kitesurfkampen aan voor kinderen. Zo kunnen ze zich gelijk helemaal onderdompelen in de kitesurfwereld, veel op het water staan (bij geen wind vaak golfsurfen of skateboarden) nieuwe vrienden maken.

Laat een Reactie achter