Omkleedtips voor een kitesurfsessie in de winter

Met al die stormen van de afgelopen tijd is het wel heel verleidelijk om gewoon lekker het water op te gaan.  De winter is een bijzondere tijd om te gaan kitesurfen in Nederland. Zelfs als de wind helemaal top is is het nooit echt druk, de natuur ziet er mooi uit en het is goed voor je weerstand om gewoon te gaan kiten. Al eerder hebben wij tips gedeeld voor kitesurfen in de winter, maar jij wilt natuurlijk ook zo warm mogelijk het water in en er weer af komen. Omkleden op de parkeerplaats is een uitdaging, maar met deze tips word jij er een pro in.

Neem een matje mee

Niets is vervelender dan al aan het begin van je sessie koude voeten hebben. Als jij met koude voeten in je schoentjes gaat worden deze niet snel meer warm. Gooi daarom een matje achterin de auto waarop je kunt gaan staan als je je op de parkeerplaats om moet kleden. Na het kiten kun je jouw voeten hier gelijk aan afvegen zodat je zandvrij in de auto stapt. Kies bijvoorbeeld voor een zachte badmat of voor een isolerende kunstgrasmat.

Voorverwarmen in de auto

Let je wetsuit, schoentjes, handschoenen en cap in de buurt van de autoverwarming als je onderweg bent naar de spot. Op het moment dat je aankomt kun je lekker warme items aantrekken. Ook kun je, zeker als je een wat ruimere auto hebt, in de auto je wetsuit aantrekken. Hierdoor word je niet blootgesteld aan de koude wind. Als dit geen mogelijkheid hebt is een poncho geen overbodige luxe. Het is vaak wat onhandiger om je wetsuit aan te trekken onder een poncho maar je koelt minder snel af door de wind. Wil jij je omkleden in de auto? Koop een waterdichte stoelhoes voor na je sessie zodat je jezelf binnen om kunt kleden zonder dat de bekleding van je stoel nat wordt.

Kies voor een spot met douches

Het is helemaal lekker als je binnen jouw wetsuit aan kunt trekken en direct na afloop warm kunt douchen. Je trekt je wetsuit uit onder de douche zodat je lekker warm jouw kleren in kunt stappen. Er zijn verschillende kitespots in Nederland met douches. Zo heeft Oostvoorne bovenaan de strandopgang douches waar ook genoeg ruimte is om je om te kleden en kun je bij Natural High op de Brouwersdam onder de warme douche springen. Daarnaast kun je op verschillende plekken, zoals Zandvoort en Scheveningen, lid worden van een vereniging waar je warm kunt douchen en bijvoorbeeld gebruik kunt maken van lockers.

Ga altijd met een buddy het water op. Kun je geen van je kitevrienden zo gek maken om mee te gaan als het koud en guur is? Met de Kitesurf Buddy app, verkrijgbaar voor iOS en Android, vind jij eenvoudig een buddy.

Laat een Reactie achter