Wanneer je net begint met kiten kan het zo zijn dat je nog geen kitebuddies hebt. Voor velen is kiten met een paar vrienden toch net wat leuker dan alleen. Daarnaast is het ook veiliger om iemand te hebben die een oogje in het zeil houdt wanneer je op het water staat. Je kunt natuurlijk rondvragen in je vriendenkring of iemand zin heeft om mee naar het strand te gaan. Ook zijn er verschillende online fora waar je kitemaatjes kunt vinden. Een andere mogelijkheid is om lid te worden bij een kitesurf vereniging. Hier leer je binnen korte tijd veel mensen kennen die net zo gek zijn op kiten als jij, kun je na je sessie lekker douchen en natuurlijk verhalen uitwisselen onder het genot van een koud biertje.

Voordelen van een lidmaatschap bij een kitesurf vereniging

Kitesurf verenigingen beschikken over een eigen clubhuis. Naast dat je hier het zand achter je oren vandaan kunt spoelen met een lekkere douche kun je vaak ook je materiaal veilig en droog stallen. Zo hoef je dus niet iedere keer je auto vol te laten met je zanderige gear. Misschien heb je wel geen auto en woon je lekker dicht bij het strand maar sleep je al je gear mee op de fiets. Ook dan is het fijn om je eigen locker te hebben. Dan hoef je niet meer iedere sessie al je materiaal mee te nemen. Zo hou je thuis ook meer ruimte over in je huis of schuur!

De lokale verenigingen organiseren vaak verschillende trainingen, clinics en events voor zowel beginners als pro’s. Ben je op zoek naar nieuw materiaal maar weet je niet wat je het best kunt aanschaffen? Tijdens testevenementen kun je bij jouw kitesurf vereniging het allernieuwste materiaal testen. Na een dag op het water kun je in de kantine lekker en gezond eten. Er is voor jou geen reden meer om nog naar huis te gaan ;).

Wat ook fijn is aan een lidmaatschap van een kitesurf vereniging is dat je de andere leden van je vereniging altijd vragen kunt stellen over materiaalkeuze en veiligheid. Wanneer je nog niet zoveel inzicht hebt in windsnelheden en kitematen kun je bijvoorbeeld aan een meer ervaren kitesurfer vragen welke maat kite je voor je sessie van vandaag op moet pompen. Daarnaast zorgt de informele en vriendelijke sfeer van een kitesurf vereniging er voor dat jij snel vrienden maakt waarmee je lekker kunt gaan kiten.

Inschrijven bij een kitesurf vereniging

Inschrijven bij een vereniging gaat makkelijk en snel. Zoek een vereniging bij jou in de buurt en schrijf je direct online in. Lidmaatschappen gelden gewoonlijk voor een jaar/seizoen. Schrijf je gelijk in om het maximale uit je lidmaatschap te halen en gelijk een hoop nieuwe mensen te ontmoeten!

Laat een Reactie achter

  1. Andries

    Goedendag,

    Ik ben beginnend kitesurfer en zoek een buddy, ik kan al wel stukken varen, maar nog niet erg lang. Ik ben woonachtig in Moordrecht en wil graag kitesurfen op de nieuwe Maasvlakte of een lokatie in Zeeland is ook prima. Ik ben 31 jaar. Zoek jij ook een maatje? Neem dan contact met mij op!

    Mvg, Andries
    andiezio@hotmail.com