Veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens. Het lijstje bevat vaak een aantal veelvoorkomende thema’s zoals:

  1. Relaxter en gezonder leven
  2. Iets nieuws leren
  3. Meer tijd vrijmaken voor vrienden en familie
  4. Meer reizen/beleven
  5. Afvallen

(*Okee, minder drinken en stoppen met roken worden ook vaak genoemd maar als je eenmaal verslaafd bent aan kitesurfen sla je die avond in de bar echt wel over als er de volgende dag wind voorspelt staat.)

Zet leren kitesurfen op je bucketlist voor 2018

Staat 2018 voor jou ook voor een frisse start? Als je gaat leren kitesurfen sla je veel vliegen in één klap!

Relaxter en gezonder leven

Heb je in 2017 te veel stress ervaren en wil je relaxter en gezonder gaan leven? Wij kennen geen betere remedie dan een beetje vitamin sea. Zodra je het water in stapt kun je je zorgen op het strand achterlaten. Tijdens het kitesurfen ben je een met de elementen en ook het zeewater zelf (als je gaat kitesurfen op zee) heeft een belangrijke helende werking. Het water bevat namelijk grote hoeveelheden mineralen, sulfaten, sodium, magnesium en calcium die goed zijn voor je huid.

Je hoeft niet bang te zijn voor een beetje kou. Die eerste koude plens water in je gezicht zorgt voor een kort stressmoment in je lijf wat goed is voor de werking van je immuunsysteem. Daarnaast zorgt dat beetje koude water dat af en toe je wetsuit in stroomt in een goede bloedcirculatie en triggert het de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes geven je een gelukkig gevoel.

Iets nieuws leren

Nieuwe ervaringen geven je het gevoel dat je echt leeft. De nieuwe prikkels zorgen ervoor dat je horizon verruimt. Als je al een lange tijd niets nieuws hebt gedaan kom je in een sleur terecht. Het is dan ook een echte uitdaging om met iets compleets anders aan de slag te gaan dan dat je in het dagelijks leven doet. Geef dan ook niet te snel op!

Kitesurfen is voor de een gemakkelijker te leren dan voor de ander en het vergt aardig wat doorzettingsvermogen om écht lekker zelf uit de voeten te kunnen. Je zult fouten maken – als kitesurfleraar kan ik me nog steeds verbazen over de vele verschillende manieren waarop mensen kunnen crashen – maar dit zorgt ervoor dat de beloning nóg groter is wanneer het eindelijk lukt om op het board te komen (of je eerste rakjes te varen, eerste sprongen te doen, eerste kiteloops etc.).

Meer tijd vrijmaken voor vrienden en familie

Deze is een beetje dubbel. Als je huidige vrienden niet kitesurfen is de kans groot dat je ze een stuk minder gaat zien. Als het waait wil jij immers gelijk de auto pakken en naar het strand racen! Maar, de kitesurfscene is groot en je gaat gegarandeerd een hoop nieuwe vrienden maken met dezelfde interesses. Er zijn vele facebookgroepen, forums en kitesurfverenigingen waar je mede-kiters kunt ontmoeten. Ook is de sfeer op het strand vaak mega gezellig en heb je veel aanspraak.

Wat je familie betreft: als ze eenmaal zien hoe weg jij bent van kitesurfen is de kans groot dat ze het zelf ook gaan proberen. En de meeste mensen die de eerste stap zetten worden helemaal hooked. Leuk, kun je gezellig met elkaar op kitesurfvakantie! En dit is een mooi bruggetje naar het volgende punt

Meer reizen/beleven

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je meer. Veel kitesurfers gaan niet alleen in Nederland het water op maar maken toffe reizen naar plekken waar je normaal gesproken misschien niet zo snel zou komen. Het aantal schitterende, winderige kitespots op onze aarde zijn bijna ontelbaar. Van een toffe roadtrip door Australië tot tropische eilanden zoals Madagaskar en Zanzibar, je kunt je oneindig laten inspireren. In het nieuwe jaar gaan wij van Kiteheart spotguides schrijven over de populairste bestemmingen zodat je gemakkelijk kunt zien waar je wanneer het beste kunt kitesurfen!

Afvallen

Afvallen prijkt al jaren bovenaan het lijstje met goede voornemens van veel mensen. Nu is het zo dat je met kitesurfen heel wat calorieën verbrandt (tot wel 600 per uur). De meeste kitesurfers maken er echt een dagje van als het waait: een lekkere sessie in de ochtend, lunch, even chillen en weer gaan met die banaan. Als je de hele dag actief bezig bent in de buitenlucht verbrand je dus gigantisch veel calorieën. Wij vinden dit niet de belangrijkste reden om te gaan kitesurfen maar het is wel mooi meegenomen! Je hoeft niet meer zo te letten op je gewicht of jezelf naar de sportschool te slepen omdat het moet. Door je nieuwe, gezonde levensstijl gaat het bijna vanzelf!

Ben je om? Neem dan een kijkje op deze pagina waar je alle Nederlandse kitesurfscholen kunt vinden en vergelijken. De meeste lessen gaan van start in april vanwege de zeewatertemperatuur.

Laat een Reactie achter