Wij kunnen niet wachten tot we weer het water op kunnen, maar blijven vooralsnog even binnen. De verveling begint redelijk toe te slaan en we kunnen ons voorstellen dat we niet de enigen zijn. Gelukkig staat YouTube vol met toffe fitnessfilmpjes (en nog veel meer andere troep waarmee je uren zoet bent haha). Als je op zoek bent naar een leuke manier om thuis toch een beetje het surfgevoel te krijgen kun je een balance board in huis halen, waarmee je op een pittige manier je balans oefent.

Werken aan je evenwicht en balans

Er zijn vele soorten balansborden te krijgen. Degene die (kite)surfers vaak gebruiken zien er uit als een board die op een rol ligt. Vaak zitten er aan de uiteinde blokjes onder het board, zodat je niet helemaal van de rol af kunt rollen. Als je op het board staat gebruik je allerlei kleine en grote spieren om je balans te bewaren. Ook zijn je hersenen hard aan het werk, omdat je echt focus moet behouden. Het ontwikkelen van evenwicht en balans gaat je niet alleen helpen om beter te kitesurfen, maar komt bij alle sporten en dagelijkse activiteiten van pas.

Coördinatie trainen

Een balance board geeft je ook een coördinatie training. Alle delen van je lichaam moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat je blijft staan. Atleten die hun hele lichaam moeten gebruiken trainen hier vaak op, zoals bijvoorbeeld tennissers. Het fijne van een balance board is dat je deze lekker mee de tuin in kunt nemen, zodat je toch buiten kunt sporten. Dan moet je wel een tuin hebben, wij raden het niet echt aan om deze op het balkon uit te proberen ;).

Meer reactievermogen

Lekker thuis Netflixen nu je de tijd hebt is natuurlijk fijn, maar dat doet je lichaam geen goed. Je kunt juist van deze tijd goed gebruik maken om nuttige skills te trainen. Wist je dat je op een balansbord ook je reactievermogen traint? Op het moment dat je jouw evenwicht dreigt te verliezen komt je lichaam gelijk in actie om de balans te bewaren. Je leert hierdoor om snel en op een correcte manier een foute beweging te corrigeren. Ook blijkt uit een wat ouder onderzoek in het American Journal of Sports Medicine dat een training op een balansbord de kans op enkelblessures kan verminderen. Pas op als je knieklachten hebt, want deze kunnen juist verergeren door een balance board te gebruiken.

Laat een Reactie achter