Zo, je reis is geboekt en je bent bijna klaar om te vertrekken naar je bestemming. Het enige wat nog moet gebeuren is de spullen die je al hebt klaargelegd in de travelbag doen en je kunt er vandoor. Omdat de vliegtuigmaatschappijen erg streng kunnen zijn omtrent het meebrengen van kitesurfspullen moet je er op letten dat je de maximale lengte en het maximum gewicht niet overschrijdt. Hoe pak je die kitesurf tas nou zo efficiënt mogelijk in? Wij hebben een paar tips voor je.

1. Check de windcondities op je reisbestemming voordat je vertrekt

Zo weet je gelijk welke kite(s) je zeker mee moet nemen en wat je thuis kunt laten. Ga je bijvoorbeeld naar Brazilië in het seizoen dan is de kans klein dat je die 15m nodig zult hebben. Als je niet zeker weet wat je mee moet nemen kun je dit natuurlijk ook even navragen in Facebook-groepen of op fora.

2. Neem maar één kitetas mee voor de losse kites

Wanneer je het gewicht van een paar losse kitetassen bij elkaar optelt kom je toch al snel op een kilo uit als je deze allemaal mee zou nemen. Zonde, want dat is nergens voor nodig. Pak gewoon één tas in die je op bestemming kunt gebruiken om je kite en bar mee naar het strand te nemen. Zou ben je ook flexibeler qua invulling van de ruimte in je kiteboardbag omdat de kites niet in een grote vierkante tas zitten.

3. Pak je kites goed in

Zorg dat je kites zandvrij en droog zijn voordat je gaat inpakken. Dit scheelt al snel een paar kilo! Rol ze strak op en laat ze helemaal deflaten. Het makkelijkst is om de kite in drieën te vouwen om de ruimte in je tas optimaal te benutten.

4. Demonteer je kiteboard

Haal je pads, vinnen en grabhandle van je kiteboard af. De vinnen kunnen namelijk makkelijk afbreken en op deze manier heb je een vlakke plank die totaal geen ruimte inneemt. Wanneer je deze als eerst inpakt blijft je travelbag ook een stuk stabieler en is hij makkelijker rond te rollen

5. Ruim je pomp netjes op

Haal de slang van je pomp omdat deze anders kan beschadigen of breken doordat hij dubbelgevouwen is. Het makkelijkst is om deze gewoon er af te draaien en aan de zijkant van je travelbag op te ruimen zodat de slang niet te veel geplet wordt. 

6. Doe alle losse schroeven, vinnen en kleine onderdelen apart in een zakje

Zo vind je bij aankomst gelijk alle kleine losse onderdelen terug. Doe je schroevendraaier hier ook bij. Zo kun je gelijk je board weer in elkaar knallen wanneer je op je bestemming bent en zo snel mogelijk het water op!

7. Stop alles in de juiste volgorde in je tas

  • Begin met je board. Deze leg je op de bodem van de tas, zo stabiliseer je de tas gelijk en is deze makkelijker mee te slepen.
  • Vervolgens gaan je kites de tas in zoals beschreven bij stapje 3. Neem je maar twee kites mee en heb je nog veel lege ruimte? Zorg dan dat je het meeste gewicht aan de onderkant van de tas plaatst.
  • Nu komen de overige zaken zoals je pomp, harnas, barretjes en (als je deze nodig hebt) wetsuit. Dit deel lijkt een beetje op Tetris. Je voetpads en straps kun je altijd wel een plaatsje voor vinden. Zorg dat je het gewicht evenredig verdeeld.
  • Het is handig om een handdoek bovenop je spullen te leggen of om je boardje te wikkelen. Dit geeft toch net een beetje extra bescherming en een handdoek heb toch nodig.

Het best kies je voor een tas met wieltjes en padding aan de binnenkant. Dit maakt je tas makkelijker om mee te nemen zodat je niet tijdens je eerste sessie al spierpijn hebt van het gezeul met je spullen. Wat extra padding zorgt ervoor dat je kostbare kitespullen goed beschermt worden tijdens de reis.  

Laat een Reactie achter