Kitesurfen is mega verslavend en echt een waanzinnig gave sport. Het liefst zouden we iedere dag de hele dag lang kitesurfen. Helaas is dit voor velen niet mogelijk omdat je altijd afhankelijk bent van de wind, het weer en tijd die je vrij moet maken om naar je favoriete spot te rijden. Maar er zijn plekken op deze wereldbol waar je het wel allemaal kunt hebben! Wil jij maximaal ontspannen, progressie boeken, veel kiten en vooral heel veel lol hebben? Kijk dan eens naar een kitevakantie in het buitenland!

Tijdens een kitesurfvakantie kun je dag in dag uit op het water staan, leuke nieuwe mensen ontmoeten en op vele bestemmingen zelfs kitesurfen zonder wetsuit! Je kunt bijvoorbeeld in de winter er op uit trekken wanneer het water in Nederland toch wel aardig koud wordt, of lekker in de zomer om zeker te zijn van genoeg wind.

Windzekere kitesurfbestemmingen

Er zijn een aantal bestemmingen die bekend zijn bij bijna alle kitesurfers vanwege de windzekerheid en de prachtige spots. Hier licht ik een tipje van de sluier op. Neem een kijkje bij de categorie kitereizen wanneer je meer wil weten over een kitereis naar het buitenland.

Kitereis naar Brazilië – Cumbuco

Aan de noordkust van Brazilië vind je vele wereldberoemde kitespots maar Cumbuco is toch wel het allerbekendst. Hier waait het bijna het hele jaar door rond de 20 knopen, iedere dag! Dit is dus echt een ideale plek voor een kitesurf vakantie. Tel daar bij op dat het zeewater zo’n 25 graden is en de zon zorgt voor fijne luchttemperaturen van 30 graden dus je kunt je wetsuit lekker thuis laten.

Kitesurfen in Zanzibar – Paje

Zanzibar ligt midden in de Indische Oceaan en is een waar kitesurf paradijs met kitespots geschikt voor ieder niveau. Op dit prachtige eiland vind je brede zandstranden, palmbomen en heerlijke temperaturen waardoor je je tijd op het water in je boardshort door kan brengen. Zanzibar kent zowel in de winter als zomer een windseizoen waarbij het tussen de 15-20 knopen waait.

Kitevakantie naar Zuid-Afrika – Kaapstad

In de winter moet je in Kaapstad zijn, het hart van de kitesurfscene waar je struikelt over alle pro’s. In Kaapstad vind je hoge golven, veel wind en een super vibe. Aangezien het hier zeer hard kan waaien is Kaapstad vooral geschikt voor de meer gevorderde kitesurfers. Deze bestemming is waanzinnig windzeker, de wind is zeer stabiel en goed voorspelbaar. Wanneer je een auto huurt kun je hier langs de hele kust verschillende spots verkennen.

Check de aanbieders van kitesurfreizen om te kijken of er wat vets voor je bij zit!

 

Laat een Reactie achter