Yes, je hebt het besluit genomen om een heerlijke kitesurfvakantie te boeken. Maar waar ga je naartoe? Misschien heb je je oog al op een bepaalde bestemming laten vallen of weet je in welke periode je jouw vakantiedagen op gaat nemen. Hier zijn een aantal handige tips waarmee jij het meest uit jouw kitesurf trip gaat halen.

Wanneer is het windseizoen?

Het belangrijkst van een kitesurfvakantie is dat het waait in de periode dat jij op vakantie gaat. Er zijn maar heel weinig spots waar het het hele jaar door blaast. Zelfs het windzekere Brazilië kent een regenseizoen en veel Europese spots worden pas winderig als de temperaturen stijgen en de thermische wind in kickt. Wij zijn hard bezig om een website te creëren waarbij jij in één oogopslag kan zien waar het waait in de periode dat jij op reis wilt. Ook krijg jij per land de topspots te zien met daarbij de condities en de aanwezigheid van bijvoorbeeld hotels vlak bij de spot. De website gaat Kitemiles heten en naar verwachting komt deze eind februari online. Tot die tijd kun je Globalkitespots gebruiken om te checken waar het waait.  Natuurlijk is de data die je krijgt geen garantie dat het ook daadwerkelijk waait, want niets is zo veranderlijk als het weer.

Afstand tot de kitespot

Zelf vinden wij de afstand tot de kitespot ook redelijk belangrijk als we op kitesurf reis gaan. Zo is het in Bonaire erg moeilijk om op de spot te komen als je geen auto huurt. Dit zorgt weer voor aardig wat extra kosten, waarmee je rekening moet houden op het moment dat je een vakantie boekt. Ook zijn er vele spots waarbij je gewoon op een steenworp afstand van het strand kunt overnachten. Naast dat dit geld scheelt is het ook gewoon erg makkelijk als je bijvoorbeeld even thuis wilt lunchen of toffe kitesurf foto’s wilt maken en je camera niet onbeheerd kunt achterlaten op het strand.

Spotcondities

Niet alle kitespots zijn geschikt voor beginnende kitesurfers. Zo kan het erg vlagerig zijn of moet je rekening houden met een krappe launch, rotsen of koraal in het water en sterke stroming.  Andere kitespots zijn weer uitermate geschikt voor kitesurfers van alle niveau’s, bijvoorbeeld door het vlakke en ondiepe water en een ruim zandstrand. Ook deze informatie zijn wij allemaal op een rijtje aan het zetten met Kitemiles!

Is er ook wat te doen als het niet waait

Je gaat in het windseizoen en bent helemaal klaar om te rocken, maar… Dan waait het toch niet! Dat kan natuurlijk gebeuren. Vaak kun je tijdens je kitesurf vakantie nog veel meer leuke activiteiten ondernemen. Boek bijvoorbeeld een lesje golfsurfen, ga mountainbiken, snorkelen, duiken of iets anders sportiefs ondernemen om toch je energie kwijt te kunnen. Ook als je je hele gezin mee neemt op kitesurf vakantie is het voor hun wel leuk als er meer te doen is op je bestemming naast kitesurfen. Al eerder hebben wij een blogpost geplaatst met leuke kitesurf bestemmingen voor het hele gezin.

Kosten meenemen van je kitesurf materiaal in het vliegtuig

Per luchtvaartmaatschappij verschillen de eisen voor het meenemen van je kitesurfmateriaal. Zo kan een goedkoop ticket toch nog een stuk duurder uitvallen doordat de verborgen kosten aan het licht komen. Bij KLM betaal je meestal een stuk meer voor je ticket, maar je mag wel gratis 23 kilo aan kitesurfmateriaal meenemen (in plaats van je gewone bagage, dat dan weer wel). Bij Tui mag je tegen betaling tot 32 kg meenemen. Check hier de lijst met tarieven voor kitesurfmateriaal per luchtvaartmaatschappij en doe er je voordeel mee.

Laat een Reactie achter