Snowkiten is het kleine broertje van kitesurfen waarbij je met ski’s of een snowboard gaat kiten op de sneeuw. Doordat de kites tegenwoordig erg veilig zijn – gemakkelijk te herstarten en te depoweren – kun je vaak gewoon snowkiten met je eigen materiaal. Je kunt gaan snowkiten in de bergen maar ook op een vlakte waar sneeuw ligt. Lijkt het jou tof om een keertje te gaan snowkiten? Wij hebben wat populaire bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Snowkiten in Oostenrijk

Ga jij wel vaker naar Oostenrijk om te wintersporten? Neem een keertje je kites mee! Zo vind je in het skigebied Obertauern, met 100 kilometer pistes, een kitesurfschool die gespecialiseerd is in het geven van snowkite-lessen. Dit is een zeer sneeuwzeker gebied doordat het dorp op 2000 meter hoogte ligt. Als je al kunt kitesurfen en skiën of snowboarden heb je het snowkiten binnen enkele lesjes onder de knie. Er is een apart gedeelte op de berg voor snowkite-lessers met hoger op de berg een freeride area waar je lekker rond kunt cruisen als je het kunstje onder de knie hebt.

Ook in Tirol zijn er meerdere goede plekken om te (leren) snowkiten. Bijvoorbeeld op de Achensee, een bevroren meer van maar liefst 13.000 vierkante meter. Op deze eindeloze vlakte kun je goed oefenen. De sneeuw wordt geprepareerd zodat je hier lekker rond kunt cruisen.

Snowkiten in Duitsland

Ook redelijk dicht bij huis kun je kennis maken met de sport. Vanuit Nederland zijn er verschillende reisorganisaties en kitesurfscholen die snowkite-tripjes organiseren naar Duitsland. Hier kun je goed snowkiten in bijvoorbeeld Feldberg. Deze snowkite locatie in het Zwarte Woud is goed bereikbaar en ligt op nog geen 7 uur rijden vanaf Utrecht gezien. Hier kun je dus ook een weekendje naartoe! In de winter staat er regelmatig wind en heb je alle ruimte op de sneeuwvlaktes.

Voor velen nog dichterbij ligt het Wasserkuppe-plateau, een van de meest wind- en sneeuwzekere bestemmingen van Duitsland. Ook hier kun je over een grote besneeuwde vlakte razen op je ski’s of snowboard terwijl je wordt voortgetrokken door je kite.

Snowkiten in Frankrijk

In Frankrijk kun je ook op meerdere plekken leren kiten in de sneeuw. Tignes is een groot skigebied dat in een bergkom ligt op 2100 meter hoogte. Net onder de gletsjes ligt een mooie vlakte die geschikt is voor snowkiten. Het kan hier erg hard waaien dus neem je kleine kites mee. Serre Chevalier is een ander Frans skioord dat snowkiters aantrekt. In Col du Lautaret vind je een kiteschool en hier worden ook jaarlijks verschillende wedstrijden gehouden.

Deze lijst is zeker niet eindig, snowkiten wint steeds meer aan populariteit. Zelf zijn wij nog niet verder gekomen dan een rondje over een ondergesneeuwd weiland in de buurt op een van de zeldzame dagen dat er genoeg sneeuw ligt in Nederland maar wij zijn zeker benieuwd geworden naar deze toffe sport!

Laat een Reactie achter