Jij bent helemaal weg van kiten maar is je gezin nog niet om (of zijn de kinderen te klein)? Ook dan kun je met gerust hart op kitevakantie gaan. Er zijn meer dan genoeg plekken waar de zon schijnt, de wind waait, je lekker kunt eten, waar het veilig is en meer dan genoeg te doen is voor je gezin. Ga op kite vakantie met het hele gezin!

Op kitevakantie naar Paje op Zanzibar

Zanzibar staat bekend om de lange parelwitte zandstranden. Hier kunnen de kinderen heerlijk zwemmen en je vrouw (of man) genieten van de zon terwijl jij lekker op het water staat. Naast kitesurfen valt hier nog veel meer te beleven, maak een cultureel uitstapje naar het oude stadscentrum van Stonetown, bezoek een spice farm, ga een dagje zwemmen met dolfijnen of boek een boottocht om op bijzondere plekken te snorkelen.

Ook zijn er vele andere watersporten te beoefenen zoals windsurfen, duiken en waterfietsen. De natuur op Zanzibar is schitterend. In het Jozani Forest National Park kun je zeldzame Red Colobus apen bekijken en heerlijk rondwandelen door het groene woud. Chumbe Island is een privaat eiland voor de kust van Zanzibar en het is één van de laatste ongerepte koraaleilanden in de regio. Ga hier zwemmen met schildpadden of bekijk in de zomermaanden de walvissen die tijdens hun migratie langs komen zwemmen.

snorkelen op zanzibar met gezin

Kitesurfen op tropisch eiland Bonaire

Het is net alsof je thuis bent op Bonaire – alleen is het weer een stuk beter! Bonaire is een fantastische plek voor een kitesurfreis met het hele gezin. Je boekt hier gemakkelijk een fijn huis of appartement zodat je niet iedere dag uit eten hoeft. Op het water is het meestal heerlijk rustig. Het kitestrand ligt op een kwartiertje rijden vanaf de hoofdstad Kralendijk. Wanneer jij aan het kiten bent kan de rest van het gezin hier lekker snorkelen, duiken of genieten van de eeuwige zon. Ook kun je de kids in aanraking laten komen met watersport door bijvoorbeeld een rondje met ze te SUPpen.

Maak zeker een boottochtje naar het eiland Klein Bonaire. Dit schitterende onbewoonde eiland heeft de witste stranden die je ooit hebt gezien. Ga snorkelen in de wateren rond dit eiland om kleurrijke vissen en koralen te bewonderen. Een bezoek aan de Donkey Sanctuary is een leuk uitje met de kleintjes. Hier kunnen ze ezeltjes aaien en voeren.

 standup paddle bonaire

Mauritius is niet alleen een kitesurfparadijs

Mauritius is een adembenemend eiland in de Indische Oceaan. Naast vlakwater lagoons, hoge golven en een grote windzekerheid in onze zomermaanden (winter in Mauritius) vind je hier prachtige natuur. Bij veel mensen staat deze bestemming wel heel hoog op de bucketlist. Hier vind je luxere hotels en resorts die een heel entertainment programma bieden voor de kids.

Ook als de wind non-stop aan is moet je zeker een dagje vrij maken om op ontdekkingstocht te gaan in het Black River Gorges National Park. In dit immense, bergachtige gebied kan je heerlijk wandelen. Omdat Mauritius een afgelegen eiland is zijn er vele plantensoorten die alleen op Mauritius voorkomen. Meer dan 300 hiervan vind je in dit natuurpark. Mauritius heeft aan iedere kant van het eiland prachtige stranden, groene natuur en kletterende watervallen. Met kleintjes ga je zeker een dagje naar het Crocodile & Giant Tortoises park waar ze kunnen spelen met de gigantische landschildpadden.

grote tortoise mauritius

Het allerbeste is natuurlijk om je kinderen en partner ook aan het kiten te krijgen. Stel je eens voor wat een gear je dan hebt! Naast het delen van materiaal heb je altijd een fotograaf bij de hand, wissel elkaar af en schiet de vetste plaatjes. Alle gekheid op een stokje, het is fijn om je passie te delen met de personen die het dichts bij je staan. Het schept een echte band om samen iets nieuws te leren, elkaar te helpen en aan te moedigen. Neem ook eens een kijkje bij de kitereisaanbieders. Vaak is het mogelijk om lessen te nemen terwijl je op reis bent. Zo kun je aan het eind van de vakantie met elkaar over het water knallen :)!

Laat een Reactie achter