Misschien toch op kitevakantie deze zomer?

Voor de meeste Europese landen gaat het kabinet het reisadvies laten versoepelen vanaf 15 juni. Hierdoor loopt Nederland in pas met een aantal andere Europese landen die ook van plan zijn om vanaf dan de reisbeperkingen op te heffen. Verschillende kitesurfreizen vinden onder voorbehoud toch doorgang en ook lijkt het weer mogelijk om zelf wat te plannen.

Van code oranje naar code geel

Tot nu toe geldt het ‘oranje’ reisadvies voor veel landen, waarmee ‘alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden’. Dat reisadvies wordt ‘geel’, wat betekent ‘let op, veiligheidsrisico’s’. Naar verwachting wordt het reisadvies voor de meeste Europese landen versoepeld naar geel, maar mogelijk zijn er enkele landen waarvoor toch een aangescherpt advies blijft gelden. De Caribische delen van het Nederlands koninkrijk  ( Bonaire, Sint Eustatius en Saba) krijgen een ‘geel’ reisadvies.

Code geel wil niet direct zeggen dat je probleemloos vrij door Europa kan reizen. Volgens de Nederlandse regering wel, maar het kan natuurlijk zijn dat andere Europese landen bepaalde voorwaarden of beperkingen blijven hanteren, bijvoorbeeld met een inreisverbod voor Nederlanders zoals Denemarken dat heeft.

Onder voorbehoud

De versoepelingen zijn onder voorbehoud. Mocht het virus weer oplaaien dan kunnen de reisadviezen voor Europese landen weer worden aangescherpt. Premier Rutte heeft al eerder de oproep gedaan om de vakanties zoveel mogelijk te spreiden en gevraagd of mensen ook buiten de schoolvakanties hun vakantie willen plannen.  Als je liever in eigen land blijft kun je er ook over nadenken om op kitesurf vakantie te gaan naar de Wadden.

Als jij er deze zomer graag op uittrekt, dit zijn goede plekken om te kitesurfen in:

Juni

Juli

Augustus

Laat een Reactie achter