Augustus is toch wel de maand dat de meeste Nederlanders op vakantie gaan. In Europa zijn de temperaturen aangenaam en kun je nog steeds op veel plekken genieten van thermische wind. Ook kun je wat verder weg reizen om de massa een beetje te ontsnappen. Reis deze zomer de wind achterna, als je je ervaringen wilt delen kun je mailen naar lisa@kiteheart.com zodat we jouw reisverhaal kunnen publiceren op Kiteheart!

Kitesurf trip naar Marokko – Dakhla

Dakhla ligt op een schiereiland in de woestijn in Marokko. Hier vind je een complete kitebestemming voor beginners tot gevorderden, van freestylers tot waveriders. Het dorpje ligt namelijk aan een gigantische kitesurflagoon met spiegelglad water waar je bijna overal kunt staan. Zo kun je dus goed aan je skills werken. Als je zin hebt om in de golven te varen ligt er op een halfuurtje rijden een wereldklasse golfspot in de buurt van het dorp zelf.

In Dakhla waait het meer dan 300 dagen per jaar. In de zomermaanden waait het zelfs vaak dagelijks 25 knopen of meer, neem ook zeker je kleine kites mee. Er is voor iedereen voldoende ruimte op de lagoon en je kunt je wetsuit lekker thuis laten.

Kitesurf vakantie naar Portugal – Esposende

Het vissersdorpje Esposende ligt in het noorden van Portugal, op een halfuur rijden van Porto. Hier vind je verschillende condities doordat Esposende naast de monding van een rivier ligt die uitkomt in de Atlantische Oceaan. Je kunt dus op het gigantisch vlakke water van de rivier kiten of in de golven van de oceaan. Daarnaast heb je ook veel leuke barretjes en clubs in Esposende zodat je je in de avonduren ook kunt vermaken.

Om op de kitespot te komen kun je een boottransfer nemen of een paar kilometer rijden met de auto en dan nog een stukje wandelen. Je launched namelijk niet in het dorp maar aan de andere kant van de rivier. In Esposende steekt in de zomermaanden thermische wind op. Verwacht windsnelheden tussen de 15-30 knopen. Neem wel een shorty mee omdat het water koel is ondanks hoge temperaturen van de buitenlucht.

Kitesurfvakantie naar de Canarische Eilanden – Fuerteventura

Eén van de meest windzekere bestemmingen van Europa is het Canarische Eiland Fuerteventura. De naam betekent niet voor niets sterke wind, hier waait het bijna het hele jaar door. Op het eiland vind je verschillende kitespots waarvan Flagbeach in het noorden van het eiland het bekendst is. Deze kitespot is vooral geschikt voor ervaren kitesurfers aangezien er vlak onder water rotsen schuilen. Je vaart op zee tussen de golven en hebt te maken met stroming. In het zuiden van het eiland ligt de gigantische lagune Sotavento. Hier kun je kitesurfen op vlak en ondiep water. Het is handig om een auto te huren op Fuerteventura zodat je op je gemak verschillende kitespots kunt ontdekken.

In augustus is de wind in Fuerteventura op zijn hardst, tussen mei en september is de wind het meest betrouwbaar. De wind waait tussen de 15 en 25 knopen maar ook geregeld nog een stuk harder. De watertemperatuur is zo’n 23 graden dus je kunt lekker varen in een shorty.

Kitesurfen op Bonaire

Lekker kitesurfen in Caribische wateren deze zomer? Dan moet je naar Bonaire. Dit tropische eiland heeft prachtige kitestranden zoals main spot Atlantis Beach. Het water is hier spiegelvlak vanwege de aflandige wind en er is een reddingsdienst aanwezig. Op Bonaire mag je eigenlijk alleen varen in het donkerblauwe water – minstens 75 meter uit de kust – omdat je dan buiten de grenzen van het Bonaire National Marine Park blijft maar voor kitespot Atlantis is een uitzondering gemaakt. Je mag hier starten en landen vanaf het strand.

Op Bonaire waait het 300 dagen per jaar, de maanden februari tot en met augustus zijn het meeste geschikt voor je kitesurf vakantie. Gemiddeld waait het tussen de 16-30 knopen en de wind komt altijd uit dezelfde richting, het noordoosten. Op de kitespots van Bonaire waait het altijd aflandig waardoor je vlak water hebt.

Kitesurfreis naar Tunesië – Djerba 

Voor de kust van Tunesië ligt het rustige eilandje Djerba. Hier geniet je echt van een ontspannen kitesurfvakantie. De stranden zijn super breed en veilig en de zee is warm en rustig. Hier ga je niet naartoe voor harde wind, maar voor een fijn windje waarin je goed kunt leren kitesurfen. De bekendste spot is Souk El Ghebli in het zuidoosten van het eiland. Dit is een ondiepe lagoon waar je overal kunt staan. Iets ten zuiden van deze spot vind je de enige wavespot van Djerba – Bordje Kastil.

In Djerba waait het nooit extreem hard. Meestal waait het tussen de 12 – 20 knopen, een goed windje om de eerste meters te maken. Op de lagoon kun je met iedere windrichting varen en je hebt geen wetsuit nodig.

Andere goede bestemmingen voor een kitesurfvakantie in augustus

 • Griekenland
 • Spanje
 • Indonesië
 • Sri Lanka
 • Brazilië
 • Aruba
 • Curacao
 • Montenegro
 • Mauritius
 • Madagaskar
 • Tenerife
 • Gran Canaria
 • Kenia
 • Domenicaanse Republiek
 • Hawaii

Bekijk hier een overzicht van de kitesurfreizen die worden aangeboden in augustus door de Nederlandse kitesurf reisaanbieders.

Laat een Reactie achter