Beste kitesurf eilanden voor een onvergetelijke reis

Kitesurfen op een eiland heeft nét dat beetje extra. Met iedere windrichting kun je namelijk wel een toffe spot vinden, zo haal je het maximale uit je kitesurf vakantie. Hier vind je een overzichtje van de kitesurf eilanden die zeker op mijn bucket-list staan!

Kitesurfen op Aruba

Op Aruba leven ze het echte eilandleven. Alles gaat relaxt, de stranden zijn helderwit en het water turkoois blauw. Na het kitesurfen kun je heerlijk ontspannen in je hangmat die tussen de palmbomen hangt. En kitesurfen kun je hier! Het hele jaar door waait er thermische wind veroorzaakt door het tropische klimaat en heuvelachtige landschap. Er zijn veel kitespots maar de meest populaire zijn Fisherman’s Hut en Boca Grandi.

Kitespot Fisherman’s Hut

Aan de noordwest-kust ligt Fisherman’s Hut, waarschijnlijk een van de meest bekende kitespots waar je ook alle kitecenters vindt. Deze spot heeft botervlak water dankzij de offshore wind die hier waait. Je kunt honderden meters staan waardoor dit een zeer geschikte spot is voor beginners. De meer gevorderde kitesurfers varen verder uit, waar de wind sterker en het water meer golven heeft. Je mag hier alleen kitesurfen voor 10 uur ’s ochtends en na half 5 ’s middags.

Kitespot Boca Grandi

Boca Grandi is de naam voor de schitterende baai, beschermd door een rif, waar je 2 meter hoge golven vindt. Binnen in de baai is het water relatief vlak en de wind waait side-onshore tussen de 15-25 knopen. Boca Grandi ligt aan de oostelijke kant van het zuidelijke puntje van Aruba.

Beste reistijd voor een kitesurf vakantie naar Aruba

Van januari tot september is de beste tijd voor een kitetrip naar Aruba. Deze periode waait een betrouwbare thermische wind vanuit het noordoosten. De wind is over het algemeen 18-27 knopen. Van oktober tot december is het regen seizoen, ook hier heb je nog veel kans op wind alleen iets minder hard.

Fuerteventura als kitesurfbestemming

Kitespot Flag Beach

Flag Beach ligt in het noorden van Fuerteventura, op 10 minuten afstand van het stadje Corralejo. Hier vind je een lang zandstrand en blauw water. Flag Beach is geen kitesurfspot voor beginners. Afhankelijk van de condities kunnen hier hoge golven staan en er ligt een rif. Vooral in onze zomermaanden, juli en augustus, kun je rekenen op bijna dagelijks (harde) wind.

Kitespot Sotavento

In het zuidoosten van Fuerteventura ligt de kitespot Sotavento. Hier vind je vlak tot choppy water en de meeste wind op het hele eiland. De bergen creëren een Venturi-effect waardoor de windsnelheid kan toenemen tot wel 35 knopen tijdens de zomermaanden. Je hebt hier je kleinere kites nodig.

Sotavento bestaat uit een grote lagoon waar je kunt kitesurfen en ook op zee kun je varen. De wind waait meestal schuin aflandig en kan sterk en vlagerig worden.

Beste reistijd voor een kitesurf vakantie naar Fuerteventura

Van mei tot september is Fuerteventura de place to be. Het waait de meeste dagen tussen de 15 en 25 knopen. Ook buiten dit seizoen heb je redelijk wat kans op wind.

Roderick Pijls in Fuerteventura

Kaapverdische eilanden – Kitesurfen op Sal

Kitesurfspot Santa Maria

Het strand van het toeristische plaatsje Santa Maria in het zuiden van het eiland is ook een kitesurfspot. Hier vind je een open baai met vlak tot choppy water condities. De wind waait hier schuinaflandig tot aflandig en is zeer zwak op het strand door alle gebouwen langs de kustlijn. Naarmate je verder uit de kust vaart wordt de wind sterker. Deze kitesurfspot is niet geschikt voor beginners.

Kitesurfspot Kitebeach

Op een kwartiertje rijden van Santa Maria ligt Kitebeach (ook wel Shark Bay of Fragata genoemd). Deze toegankelijke spot is geschikt voor beginners en gevorderde riders. Er ligt namelijk een gigantische lagoon waar je je waterstart kunt oefenen of je freestyle en 300m uit de kust vind je golven op het rif. Meestal waait het aanlandig.

Beste reistijd voor een kitesurf vakantie naar Kaapverdië

Onze winter is de beste tijd voor een kitesurf reisje naar Kaapverdië. Van december tot mei heb je de meeste kans op wind. Gemiddeld waait de wind zo’n 16 knopen.

kaapverdië

Wachten op de wind in Sal, Kaapverdië. 

Kitesurfen in de Cariben: Barbados

Kitespot Silver Rocks Beach

Barbados is een echt wave-eiland. Silver Rocks Beach is de mainspot waar je ook de meeste faciliteiten vind zoals kitesurfscholen. Bij de kust heb je een branding en meer naar achteren, op het rif, grotere golven. Op het strand kun je lekker chillen in de schaduw of een biertje drinken bij de beach bar. Hier vermaak je je zeker wel!

Kitespot Long Beach

Wanneer het te druk is op de main-spot vind je vergelijkbare condities op Long Beach. Hier vind je een rustig en lang wit zandstrand en golven. Op het rif zijn ze groter maar minder clean dan bij Silver Rocks Beach.

Beste reistijd voor een kitesurf vakantie naar Barbados

Barbados is één van de winderigste eilanden van de Cariben. Het hele jaar door heb je veel kans op wind, maar de beste maanden zijn in onze winter. Van december tot juni/juli.

Kitesurfvakantie naar het paradijslijke Mauritius

Kitespot Le Morne

In het zuidwesten van het eiland ligt de droomspot Le Morne. De Morne-berg die hier staat creëert een Venturi-effect waardoor het hier altijd 5-10 knopen harder waait. In de gigantische turquoise lagoon scheer je over vlak water, de perfecte condities voor freestylers en beginners. Ook als golfliefhebber kun je hier je geluk niet op. Er zijn drie gigantische line-ups in de buurt van de lagoon (alleen voor gevorderden): Little Reef, One Eye en Manawa.

Kitespot Belle Mare – Palmar

In het noordwesten van Mauritius ligt de spot Belle Mare – Palmer. Een lang breed zandstrand, ondiep en vlak water en schuinaanlandige wind maken dit een fantastische kitespot voor beginners en freestylers.

Beste reistijd voor een kitesurf vakantie naar Mauritius

Het windseizoen in Mauritius loop van juni tot en met oktober, in onze zomer. Ook in de maanden april – mei en november – december heb je kans op wind.

Laat een Reactie achter