In september wordt het overal weer wat rustiger en kun je lekker in het naseizoen op vakantie. In Europa loopt op aardig wat plekken het seizoen op zijn einde óf heb ik deze bestemmingen al eerder toegelicht in posts over kitesurf vakantiebestemmingen in augustus en juli. Voor september heb ik een aantal schitterende bestemmingen uitgelicht die iets verder weg liggen. Heb je nog aanvullingen op de lijst of wil je graag je persoonlijke ervaringen met deze spot delen? Mail me dan op lisa@kiteheart.com zodat we jouw reisverhaal kunnen publiceren op Kiteheart!

Kitesurfen in Amerika- Cape Hatteras

Cape Hatteras is een absolute droombestemming en ligt aan de kust van North Carolina. Deze kitebestemming staat ook wel bekend als de Outer Banks. In deze omgeving liggen veel verschillende kitesurfspots, je kunt namelijk kiten in de golven van de Atlantische Oceaan of op het vlakke water tussen het schiereiland en het vaste land. De meeste spots liggen op het zuidelijke puntje van Hatteras Island. Canadian Hole en Salvo Day Use Area zijn ondiepe spots in de lagune Pamlico Sound waar je lekker kunt oefenen op het vlakke water. Aan de Atlantische kant liggen ook talloze spots die je zult moeten delen met wat golfsurfers.

Hatteras heeft een lang windseizoen, hier waait van april tot oktober een sterke consistente wind. De wind is meestal side-onshore op de Pamlico Sound lagune en side-offshore aan de Atlantische kant. Het water kan wel koud zijn, neem in september gewoon je wetsuit mee.

Kitesurf trip naar de Domenicaanse Republiek – Cabarete

De kitesurfspot in Cabarete heet Kite Beach, dit zegt eigenlijk al genoeg. Op deze spot vind je de beste kitesurf condities van het hele eiland. De baai wordt beschermd door een rif en hier kite je over heerlijk vlak water. Als je meer ervaring hebt kun je ook achter het rif in de golven gaan varen. De wind is meestal side-onshore en zeer consistent.

In de Domenicaanse Republiek waait het ongeveer 300 dagen per jaar! De enige maanden dat je hier niet moet zijn is van oktober tot december omdat het dan regenseizoen is. In de zomer waait het gemiddeld dagelijks 20-25 knopen en in de winter iets minder, 15-20 knopen. Het water heeft het hele jaar door een heerlijke temperatuur tussen de 26-29°C dus je wetsuit hoeft niet mee.

Kitesurfreis naar Peru –Paracas

Paracas ligt op een paar uurtjes rijden van de Peruaanse hoofdstad Lima en hier vind je fantastische kitesurf omstandigheden. Door de thermische wind waait het zo’n 250 dagen per jaar tussen de 15 – 25 knopen en het landschap is adembenemend. Paracas ligt op de grens met een groot woestijnachtig Nationaal Park. Geen helderwitte zandstranden hier, maar ruige kliffen en woestijn. Er steekt een schiereiland uit de zee in, wat een gigantische lagune creëert.

Deze lagune is de Santo Domingo-baai. Hier kun je perfect leren kitesurfen of aan je freestyle skills schaven. Het water is ondiep en vlak met wat chop in het midden van de lagune. Ten zuiden van Paracas kun je kiten in de hoge golven van Supay en Playon. Bijna het hele jaar door kun je goede wind verwachten in Paracas alleen de maanden juni en juli zijn minder betrouwbaar. Als je op zoek bent naar golven zijn de maanden oktober tot december het beste. Het water is tussen de 16 en 22 °C, zorg dus dat je je wetsuit niet vergeet mee te nemen.

Op kitesurf vakantie naar Brazilië- Barra Grande

Heb jij zin in een mega-relaxte en windzekere kitetrip? Dan hoef je niet verder te zoeken. Brazilië staat al jaren bekend als ideale kitesurfbestemming, eerst alleen met Cumbuco maar tegenwoordig krijgen ook andere plekjes aan de noordkust meer bekendheid. Barra Grande is een authentiek vissersdorpje waar je ezels in plaats van buggy’s gebruikt als transportmiddel. Super laid-back en altijd winderig!

Barra Grande ligt vlakbij de Delta de Parnaiba, een van de drie grootste openzeedelta’s ter wereld. Op de kitespot Main Beach heb je alle ruimte, bij laagwater is het water lekker vlak en bij hoog water kan je de chop gebruiken om hoog op af te zetten. Twee kilometer downwind ligt de kitespot La Boca, een gigantische lagune in de mangroves. Het water is vlak en ondiep en de omgeving is prachtig groen. Als je downwind door de lagune kite kom je uit bij de kitespot Macapa waar de rivier de oceaan bereikt. Dit vormt kleine lagunes die perfect zijn om op te freestylen. Van juli tot eind januari waait het hier dagelijks en de wind wordt sterker gedurende de dag. Vaak waait het aan het eind van de dag 30+ knopen. Een wetsuit is niet nodig, goede zonnebrand wel.

Kitesurf trip naar Turkije – Gokova

De baai van Gokova is een perfecte kitesurfbestemming als je beginnend kitesurfer bent. Hier vind je makkelijke kitesurf condities, een lekker zonnetje en helderblauw, vlak water. Het seizoen loopt van mei tot september en de wind is erg betrouwbaar omdat deze door de bergen wordt geblazen en steeds iets sterker wordt. De dag begint meestal met lichte wind en naarmate de dag vordert en de luchttemperatuur stijgt neemt de wind toe tot zo’n 18-20 knopen.

De kitespot heet Akcapinar en ligt ten oosten van het stadje Akyaka. Hier vind je een prachtig 3 kilometer lang zandstrand waar je alle ruimte hebt. Tijdens de zomermaanden is het niet overal toegestaan om je kite op te laten, vraag dit altijd even na bij de locals. In september kan het water iets koeler aanvoelen, neem voor de zekerheid een shorty mee.

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in september

 • Spanje
 • Marokko
 • Egypte
 • Maui
 • Fiji
 • Namibië
 • Frankrijk
 • Chili
 • Australië – Gold Coast
 • Nieuw-Caledonië
 • Griekenland
 • Portugal
 • Italië

Laat een Reactie achter