In mei komt het seizoen in Europa weer op gang. Bestemmingen zoals Griekenland, Portugal en Spanje zijn nog niet zo windzeker als in de zomermaanden maar je hebt al een grote kans dat je een paar mooie sessies mee kunt pakken. Ook het Caribisch gebied is een goede keuze met stabiele wind in deze periode. Ga je buiten de meivakantie? Dan kun je vaak voor een prikkie al weg!

Sint Maarten – Orient Bay

De spot

Sint Maarten is een ander heerlijk eiland in de Caribische Zee. De onderste helft van het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden terwijl de bovenste helft bij Frankrijk hoort. Orient Bay ligt in het noordoosten van het eiland, op het Franse deel. Het water is hier super helder en vlak tot choppy. Dit is de populairste kitespot van het eiland en als je hier wilt varen moet je aan kunnen tonen dat ze level 3 IKO gecertificeerd bent. Mocht je dit nog niet zijn dan kun je een kiteles volgen bij de lokale school.

De wind

In het droge seizoen, van december tot juli, waait het vaak tussen de 12 – 25 knopen. De wind komt over het algemeen van rechts en waait schuinaanlandig tot aanlandig. Deze condities zijn zeer geschikt voor beginnende kitesurfers.

Hoe kom je er

Een aantal keer per week vertrekken er directe vluchten naar Sint Maarten waarbij de reistijd 9 uur bedraagt. Je kunt kiezen voor een hotel rechtstreeks aan de spot. Als je liever ergens anders op het eiland verblijft is het aan te raden om een auto te huren.

Aruba – Boca Grandi 

De spot

Aruba is een heerlijk, zonnig eiland in de Caribische Zee. De zon schijnt hier bijna het hele jaar door en de wind is bijna altijd aan. Boca Grandi is een prachtige baai aan de zuidoost kust van Aruba. De baai wordt beschermd door een rif waar je in de golven kunt varen. In de baai zelf is het water choppy. Het is altijd lekker rustig op het water. Als je nog niet zeker bent van je skills of tijdens je vakantie wilt leren kitesurfen dan kun je terecht bij de kitespot Fishermen’s Huts.

De wind

Aan deze kant van het eiland waait het onshore. Het waait bijna iedere dag tussen de 20-25 knopen. Over het algemeen zijn er 1 a 2 dagen per week dat het niet of niet optimaal waait. Bijna het hele jaar door kun je goed varen op Aruba, oktober en november zijn de minste maanden omdat het in deze periode meer regent.

Hoe kom je er

Aruba is erg gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Met een rechtstreekse vlucht ben je ongeveer 9 uur onderweg. Regelmatig zijn er goedkope dealtjes te boeken met vlucht en verblijf. Om naar de kitespots te komen heb je een huurauto nodig.

kitesurfen aruba

Egypte – Soma Bay

De spot

Soma Bay ligt op een schiereiland in de Rode Zee. Hier vind je geweldige watersport condities, je kunt direct vanuit je hotel het water van de ruime baai op. Het water is zeer vlak doordat de wind vaak aflandig draait. Er varen bootjes rond voor je veiligheid zodat je rustig kunt oefenen zonder dat je bang hoeft te zijn om af te drijven.

De wind

In de ochtend waait het vaak sideshore tot side-offshore en in de (na)middag draait de wind vaak offshore. Het kitesurf seizoen in Egypte loopt van april tot oktober en als het waait dan waait het tussen de 20 – 30 knopen. Het kan voorkomen dat je in Egypte een aantal windloze dagen achter elkaar hebt. Mocht dat gebeuren kun je bijvoorbeeld gaan snorkelen of duiken.

Hoe kom je er

Het dichtstbijzijnde vliegveld vind je in Hurghada, op zo’n 45 kilometer afstand van Soma Bay. Buiten de zomervakantie vind je een groot aantal spotgoedkope vakanties naar Egypte, het is dus zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen! Je hebt geen auto nodig aangezien veel hotels rechtstreeks aan de spot liggen. Ook rijden er gratis shuttle busjes langs de grote hotels rond (ieder half uur) die kitesurfers oppikken en naar de spot brengen.

Griekenland – Kos

De spot

Het Griekse eiland Kos is een populaire vakantiebestemming. Kos is redelijk groot en ligt in de buurt van de Turkse kust. Er zijn verschillende kitespots te vinden op het eiland, zoals Mastichari, Marmari Beach, Psalidi en Kohilari. Op deze spots kun je kitesurflessen volgen en materiaal huren. Het water rondom Kos is bijna overal choppy bij de schuinaanlandige/aanlandige wind. In mei moet je nog wel een shorty aan maar als het hoog zomer is kun je hier zonder wetsuit varen.

De wind

Mei is het schouderseizoen voor Griekenland, deze maand begint de wind te komen. Het waait tussen de 15-25 knopen tijdens de winderige dagen.

Hoe kom je er 

Ook Griekenland is gemakkelijk te bereiken. Als je er even een weekje tussenuit wilt met een klein budget is dit een topbestemming. Je kunt kiezen voor een hotel, pension of appartementje direct aan de kitespot. Wil je meerdere spots bezoeken? Dan is een auto zeker aan te raden.

Frankrijk – Wissant

De spot

Wissant ligt in het noorden van Frankrijk, op zo’n 3,5 uur rijden van de Randstad. Hier kun je gemakkelijk een weekend of midweekje even helemaal opladen. Het zandstrand is gigantisch groot tijdens laag water en je hebt alle ruimte op zowel het strand als het water. Het is wel even lopen naar de waterlijn. Bij hoogtij hoef je minder ver te lopen naar de waterlijn en heb je nog steeds een redelijk strandje over. Wissant is een populaire spot onder waveriders, zodra het meer dan 20 knopen waait worden de golven 2+ meter hoog.

De wind

Net als bij ons moet je in Wissant een beetje geluk hebben met de wind. Als het waait kun je van alles verwachten, van een rustige 15 knopen tot een 30+ stormsessie. Het voor- en najaar is de beste tijd voor een kitesurf tripje naar Wissant.

Hoe kom je er

Je kunt gewoon met de auto naar Wissant. Als je een tentje achterin gooit kun je verblijven op de camping. Je kunt ook kiezen voor een van de vele hotels of B&Bs.

kitesurfen wissant

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in mei:

  • Bonaire
  • Curaçao
  • Kaapverdië
  • Marokko
  • Tarifa
  • Canarische Eilanden
  • Sardinië
  • Sicilië
  • Turkije

BewarenBewarenBewarenBewaren

Laat een Reactie achter