In maart zijn er genoeg winderige plekken voor een heerlijke kitesurf vakantie. Vanaf april zijn veel van de kitespots in Europa weer erg betrouwbaar maar maart is nog een twijfelgevalletje. Wil je zeker weten kunnen varen dan zal je het waarschijnlijk iets verder weg moeten zoeken. Van dichtbij tot verder weg hebben wij de beste kitespots voor een kitesurf vakantie in maart voor je op een rijtje gezet.

Kitesurftrip naar Frankrijk – Hyères

De spot

Hyères ligt aan de Middellandse Zee, ten oosten van Marseille. Dit kleine schiereilandje heeft kitespots aan zowel de west- als oostkust. Je kunt dus bijna met iedere windrichting varen. Het water is voornamelijk choppy en de stranden zijn smal maar erg lang. Er is dus ruimte zat voor iedereen. Je kunt kiezen uit een groot aantal kitesurfscholen waar ze lessen geven en materiaal verhuren.

De wind

Als de Mistral aan is waait het hier erg hard en vlagerig. Qua condities is het lastig te voorspellen wat je gaat krijgen maar in maart-april waait het over het algemeen tussen de 15 en 30+ knopen. Wind krijg je dus waarschijnlijk wel! Je kunt het beste al je kites meenemen en een wetsuitje in je tas gooien want die heb je hier wel nodig in het voorjaar.

Hoe kom je er

Je kunt gewoon met de auto naar Hyères (vanaf Utrecht is het zo’n 1200 kilometer rijden). Als je liever het vliegtuig pakt kun je vaak voor een habbekrats naar Marseille vliegen en vanaf daar in ongeveer 1,5 – 2 uur naar Hyères rijden met een huurauto. Je hebt ter plekke wel een auto nodig om bij de spots te komen.

Kitesurfen in Kaapverdië – São Vicente

 De spot

São Vicente is het meest authentieke eiland van de Kaapverdische Eilanden, met schitterende natuur en kleurrijke stadjes en dorpjes. Salamansa is de populairste kitespot met de meeste voorzieningen: bijna alle actie vind je hier. Het ruime strand heeft de meest consistente wind in het midden, de wind wordt vlageriger des te meer downwind je gaat. Er is ruim voldoende plek voor iedereen. Beginners en freestylers vermaken zich op de vlakke stukken water tussen de kleinere golven. Waveriders vinden hoge golven downwind van het kitestrand. Er is een kitesurfschool aanwezig waar je ook materiaal kunt huren als je geen zin hebt om je spullen mee te nemen.

De wind

Afhankelijk van waar je gaat varen in de ruime baai waait de wind schuin aanlandig of schuin aflandig. Het windseizoen loopt van december tot mei en in die periode waait het gewoonlijk tussen de 16 – 20 knopen. Je kunt het best een shorty meenemen maar de kans bestaat dat je die niet eens nodig hebt.

Hoe kom je er

Een paar keer per week vertrekken er directe vluchten naar het eiland waardoor je in slechts 6,5 uur al in hoofdstad Mindelo bent. Er staat een kitehouse direct aan de kitespot waar je kunt verblijven. Je kunt ook accommodatie boeken in Mindelo, op slechts 10 minuutjes afstand. Het is aan te raden om een auto te huren zodat je mobiel bent en meer van het eiland kunt bekijken. Als je alleen heen en weer wilt naar de kitespot kun je gebruikmaken van de shuttle die de kitesurfschool aanbiedt of de taxi pakken.

sao vicente kitesurf vakantie maart

Een kitesurfvakantie naar Dubai

De spot

Op Instagram zien wij steeds meer fantastische plaatjes voorbijkomen van Dubai. Hier zijn een aantal stranden speciaal aangewezen voor kitesurfers, zoals Fazza Beach en Nasimi Beach. Het laatste strand ligt op de kunstmatige archipel Palm Jumeirah en dit is een fantastische kitespot voor beginners. Het strand ligt in een baai en dit is de spot waar veel kitesurfscholen hun lessen geven. Door de weeks is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen maar in het weekend kan het druk worden. Je kunt materiaal huren en er is een reddingsdienst aanwezig. Tussendoor kun je lekker wat eten of drinken bij een van de restaurants en er zijn toiletten en douches.

De wind

Het windseizoen in Dubai loopt van december tot april. De wind wordt nooit sterk, maximaal 20 knopen, dus neem je grote kites mee. Over het algemeen komt de wind pas ’s middags op, rond een uur of 2. Ook is dit een heerlijke plek om het foilen onder de knie te krijgen. Een wetsuit is niet nodig!

Hoe kom je er

Je vliegt gemakkelijk direct naar Dubai International Airport (ongeveer 7 uur). Vanaf hier ben je in 30 minuutjes bij de kitespot. Je kunt kiezen voor accommodatie aan het strand maar dat gaat je wel flink wat kosten want dit is een luxueuze, exclusieve buurt. Er rijden genoeg taxi’s rond dus je kunt ook ergens anders in de stad verblijven en naar het kitestrand pendelen. Ook vind je meer betaalbare hotels bij het andere kitestrand, Fazza Beach.

dubai kitesurf vakantie maart

Kiteboard vakantie naar Panama – Punta Chame

De spot

Panama heeft stranden aan zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan. Punta Chame is dé plek waar de meeste mensen gaan kitesurfen in Panama. Deze kitespot ligt op de punt van een schiereiland en bestaat uit een 8 kilometer lang zandstrand. Het water is vlak tot choppy en er zijn veel fijne voorzieningen zoals hotels, een kiteclub en een restaurant direct aan de spot. Ook vind je hier het sport resort Nitro City dat zich helemaal richt op watersporters. Zo kun je kitesurfen, wakeboarden, SUP’en, jetskiën en ga zo maar door. Het kost wel wat om hier te overnachten maar ook voor kleinere budgets is er voldoende keuze op het schiereiland.

De wind

In de zomer (in onze wintermaanden) is de wind de hele dag aan dus je kunt lekker een paar sessies per dag meepakken. Het waait schuin aanlandig waardoor het ook voor beginners een prettige spot is om te oefenen. Het kiteseizoen loopt van december tot eind april en in deze periode waait het gemiddeld tussen de 15 en 25 knopen. Je wetsuit kun je thuislaten want het water is heerlijk warm!

Hoe kom je er

Punta Chame ligt op zo’n 80 kilometer afstand van Panama City waar dagelijks meerdere vluchten naartoe vertrekken. Een directe vlucht doet er 10,5 à 11 uur over. Vanaf hier is het nog een uurtje rijden met een huurauto of taxi.

Kitesurfen in de tropische Florida Keys

De spot

Florida ’s bijnaam is de Sunshine State en dit is een prachtige bestemming voor een zonnige en winderige kitesurf vakantie. De Amerikaanse staat heeft een gigantische kustlijn maar de meest perfecte kitespots voor beginners vind je toch wel in de Florida Keys. Deze ketting van eilanden is verbonden door middel van zandbanken en omgeven door helderblauw, vlak water. Er zijn veel kitespots op de Keys die vergelijkbaar zijn in condities. Ga maar uit van constante wind, ondiep, warm en supervlak water. De Florida Keys zijn een geweldige plek om je eerste lessen te volgen of je skills te verbeteren.

De wind

Van oktober tot mei waait het gemiddeld tussen de 15 en 25 knopen. De meest consistente maanden zijn december en maart, wanneer je bijna iedere dag kunt varen. In deze periode schijnt de zon ook volop dus je wetsuit hoeft niet mee. Doordat de Keys een eilandengroep zijn kun je met zo goed als elke windrichting varen.

Hoe kom je er

Je kunt makkelijk naar Miami vliegen (in het geval van een directe vlucht ongeveer 10,5 uur). Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uur rijden naar de Keys. Er is veel accommodatie om uit te kiezen, het overgrote deel is prijzig. Als je een auto huurt kun je verschillende spots checken. Florida is geen budget bestemming maar wel heel erg de moeite waard!

florida keys kitesurf vakantie maart

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in maart:

 • Aruba
 • Bonaire
 • Curaçao
 • Costa Rica
 • Mexico – Yucatan
 • Mexico – Baja California
 • Texas
 • Marokko
 • Spanje
 • Filipijnen
 • Thailand
 • Tanzania
 • Kenia

Laat een Reactie achter