Ben je al eens op kitesurf vakantie geweest of ga je voor de eerste keer? Een kitesurf vakantie is super tof! Je kunt er voor kiezen om aan te sluiten bij een kitesurf groepsreis (eventueel met je vriend/vriendin/vrienden samen) of om zelf je kitesurf reis te regelen. Beide opties hebben voor en nadelen.

Voordelen van een kitesurf groepsreis

  1. Gezelligheid

Tijdens een groepsreis kitesurfen leer je gelijk veel medekitesurfers kennen. Zeker als je in je eentje op vakantie gaat is dit super gezellig. De andere reizigers komen met hetzelfde doel als jij: lekker (leren) kitesurfen, relaxen, genieten van de lokale keuken en natuurlijk af en toe een gezellig feestje. Op dagen zonder wind kun je ook met elkaar optrekken en bijvoorbeeld de omgeving ontdekken tijdens een toffe hike.

  1. Alles is voor je geregeld

De kitesurf groepsreizen zijn soms inclusief vliegticket, soms is de vlucht niet inbegrepen. Als deze niet is inbegrepen is dit ongeveer het enige wat je zelf hoeft te regelen. (Dit is een chille site voor goedkope vluchten). Je hoeft alleen maar te kijken in het aanbod naar welke bestemming je graag wilt reizen of welke data je kan. Bij de prijs zit vaak een gedeelde slaapkamer, transfers van en naar het vliegveld en indien nodig naar de spot(s) en een dagelijks vers ontbijtje inbegrepen. Lessen, materiaalhuur, clinics en dergelijke zijn doorgaans bij te boeken. Zo hoef jij eenmaal ter plekke niets meer zelf uit te zoeken.

  1. Andere activiteiten als het niet waait

Als het niet waait weet jouw kitesurfende reisleider vaak wel toffe activiteiten in de buurt. Zo kun je bijvoorbeeld met de hele groep gaan wakeboarden, hiken, golfsurfen, SUP’en , mountainbiken en nog veel meer. Tijdens een groepsreis hoef je je dus nooit te vervelen. En niets moet, dus als je een keertje geen zin hebt blijf je lekker thuis relaxen.

Voordelen van je eigen kitesurf reis plannen

  1. Meer keuze uit landen/bestemmingen

Door zelf je kitesurfvakantie te regelen heb je veel meer keuze uit bestemmingen. De groepsreizen gaat vaak naar dezelfde windzekere en populaire bestemmingen, zoals Brazilië, Griekenland, Portugal en Zanzibar. Door zelf je hele vakantie te plannen kun je ook meer off-the-beaten-path bestemmingen bezoeken, maak bijvoorbeeld een roadtrip langs de kust van Peru of ontdek de westkust van Australië. Vaak is dit wel gezelliger als je al een kitebuddy hebt. Ga je in je eentje op reis? Dan kom je onderweg vast gelijkgestemde tegen of leer je locals kennen op het strand.

  1. Vrijheid qua vakantiedata

De kitesurf groepsreizen zitten vast aan bepaalde data. Als jij op deze data net niet kan is dat vervelend. Door zelf te boeken heb je een stuk meer vrijheid, wel belangrijk om van te voren te checken of het waait in het land waar je naartoe wilt natuurlijk.

  1. Avontuurlijker

Dit heb je zelf in de hand maar een kitesurfvakantie die je zelf plant kun je waarschijnlijk een stuk avontuurlijker indelen. Niet als je all-inclusive naar Kaapverdië of Bonaire gaat natuurlijk (wat wel erg relaxt kan zijn), maar door zelf je route uit te stippelen kun je verrassende en mooie spots tegenkomen waar je maar weinig andere kitesurfers tegenkomt. Vraag de locals wel altijd even naar de omstandigheden om het veilig te houden.

Laat een Reactie achter