Ben je op zoek naar gave, winderige bestemmingen waar je volgende maand naartoe kunt op kitesurf vakantie? Dan heb je genoeg keuze! Juni is een super winderige maand in veel landen. Ik heb een paar van mijn favorieten uitgelicht. Reis de wind achterna en als je je ervaringen wilt delen kun je me altijd een mailtje sturen op lisa@kiteheart.com! Wij vinden het harstikke tof om jullie verhalen te lezen en te delen. 

Kitesurf vakantie naar Sri Lanka – Kalpitiya

Kalpitiya is een gigantische vlak water lagoon in het noordwesten van Sri Lanka. Kitesurfers van alle niveau’s kunnen zichzelf hier vermaken! Bij de lagoon vind je een kitesurf center waar je lessen kunt volgen, hapjes en drankjes kunt bestellen terwijl je geniet van een muziekje op de achtergrond en ze beschikken over een reddingsboot. De Kalpitiya Lagoon is de main spot, deze lagoon is 800 meter breed en wel 2,5 kilometer lang! Je kunt oversteken bij de zandbank, zo de golven van de open zee in.

Aan de noordkant van het schiereiland zijn er een aantal kleine eilandjes, een rif en zandbanken die tussen de oceaan en de lagoon liggen. Vanaf hier kun je schitterende downwinders maken en andere kitetrips. Wat dacht je van een avondje kamperen op een van de onbewoonde eilandjes?

Er zijn twee windseizoenen in Sri Lanka, van mei tot oktober en van december tot maart. In juni waait het bijna iedere dag meer dan 15 knopen en zelfs vaak tussen de 20-25!

Kitesurf trip naar Marokko – Essaouira

De kitesurf spot in Essaouira is een grote zandbaai met lekkere vlakwater condities in de ochtend. De wind is schuin aflandig, ga wat meer downwind voor side-shore condities. De wind is wat zwakker in de ochtend, de zee is dan ook rustiger. Ochtenden zijn dus perfect voor beginners. Wanneer de wind aantrekt in de middag komen ook de golven en verandert Essaouira in een paradijs voor golfrijders.

In de omgeving van Essaouira liggen vele prachtige kitespots die je kunt bezoeken. Cleane, grote golven en consistente side-shore wind vind je in Moulay Bouzerktoun ten noorden van Essaouira. Ga richting het zuiden, naar Taguinza, voor wat kleinere maar lekker cleane golven.

De wind is het best in de zomer maanden, tussen april en september. Als je naar Essaouira wilt om grote golven te pakken kun je het best in de winter gaan. In de wintermaanden is de Atlantische swell aan.

Kitesurfen in Kenia – Diani Beach

 Op slechts drie kwartier rijden van Mombasa ligt Diani Beach. Deze kitespots biedt perfecte condities voor alle niveaus. Vlak bij het strand is het water botervlak, als je op zoek bent naar golven vaar je gewoon iets verder uit. De golven kunnen wel drie meter hoog worden tijdens de monsoon-periode. Er is meer dan genoeg plek voor iedereen en de wind is super consistent dus je kunt hier goed nieuwe skills aanleren.

Als je een dagje wilt kiten in een andere omgeving kun je kiten op de riviermond bij Tiwi , 25 kilometer ten noorden van Diani, of Galu Beach in het zuiden.

Kenia heeft twee kitesurf seizoenen: december tot maart waait de Kaskazi wind vanuit het noordoosten. De windsnelheid is in deze periode over het algemeen zo’n 20 knopen. In juni waait de zuidelijke Kusi wind. De wind waait harder in deze periode, tot wel 30 knopen. Ook kun je meer swell verwachten.

Kitesurf reis naar Madagaskar – Emerald Sea

Ben je op zoek naar een rustige zomervakantie vol wind? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. De Emerald Sea is een gigantische lagoon die je slechts met een handjevol andere kitesurfers hoeft te delen. Je vindt hier zowel vlak water als golven dus je hoeft geen concessies te doen. 34 vierkante kilometer aan helderblauw water water en sterke wind maken dit echt een droomspot. Qua wind kun je van alles verwachten, van 20 tot 40 knopen!

Als je op zoek bent naar een spot waar het wat minder waait kun je een kijkje nemen bij Sakalava Bay. Deze ondiepe lagoon heeft haast doorzichtig water, zacht zand en wordt omgeven door een 7 kilometer lang zandstrand.

Vanaf april tot november waait de Varatraza, een thermische wind. De meest gebruikte kite maten zijn 5 tot 9m dus je kunt je grote, zware vliegers thuislaten.

Op kitesurf vakantie naar Griekenland – Rhodos (Prasonisi)

Het kitesurf gebied in Prasonisi ligt bij een schiereiland met een baai aan iedere kant. Door deze topografische liggen is er altijd een baai waar het schuin aflandig waait en het water botervlak is. De tegenovergestelde baai heeft dan schuin aanlandige wind en kleine golfjes. Hoe tof is dat! Met hoog water kun je ook van de ene naar de andere kant van het schiereiland varen via een kanaaltje. Je hoeft dus geen keuzes te maken wanneer je wakker wordt! In één sessie kun je zowel waven als freeriden/freestylen!

Het wind seizoen loopt van april tot oktober wanneer de thermische Meltemi wind waait. De wind wordt door de heuvels van Prasonisi en het eiland tegenover het dorp geperst wat zorgt voor een betrouwbare wind in de zomermaanden. Windsnelheden liggen tussen de 20-30 knopen.

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in juni

 • Sicilië
 • Sardinië
 • Egypte – Rode Zee
 • Oman
 • West Kust van Amerika
 • Hawaii – Maui
 • Fiji
 • Mauritius
 • Canarische eilanden
 • Kroatië
 • Montenegro
 • Peru
 • Spanje – Tarifa
 • Frankrijk – Leucate
 • Portugal
 • Brazilië
 • Dominicaanse Republiek

Bekijk hier een overzicht van de kitesurfreizen die worden aangeboden in juni door de Nederlandse kitesurf reisaanbieders.

Laat een Reactie achter