Juli is het heerlijk warm in Europa en kunnen we op veel plekken genieten van thermische wind. In juli hoef je dus niet ver weg voor een gave kitesurf vakantie maar het mag natuurlijk wel ;). Reis de wind achterna en als je je ervaringen wilt delen kun je me altijd een mailtje sturen op lisa@kiteheart.com zodat we jouw verhaal kunnen delen op Kiteheart!

Kitesurf trip naar Egypte – El Gouna

El Gouna ligt aan de Rode Zee. Kitesurfers van alle niveau’s kunnen hier heerlijk rondvaren in het warme, blauwe water. Overal vind je fijne lagoons en over het algemeen wordt het pas na 200 meter wat dieper. Op iedere spot vindt je een kitesurf center of kitesurfschool waar je je kitesurfspullen kunt opslaan zodat je deze niet iedere sessie mee hoeft te nemen. De Mövenpick-spot bevindt zich in El-Gouna, direct tegenover het Mövenpick hotel. Iets verderop zit Mangroovy Beach, Redseazone en het meest ten noorden van El Gouna vindt je de Kiteboarding Club El Gouna.

De kitespots verschillen onderling niet echt, je kiest de kitespot waar een kitecenter zit die je het relaxt vindt en dan kun je het water op. In de zomer is de wind op zijn best, maar ook buiten het kitesurf seizoen heb je nog een grote kans op wind. In juli waait het vaak tussen de 15-20 knopen. De wind waait side-onshore of sideshore waardoor er voor iedereen genoeg ruimte is op het water. Je wetsuit kun je zeker thuislaten!

Kitesurf vakantie naar Italië – Sicilië

Schiereiland Sicilië in het zuiden van Italië biedt prachtige kitesurfcondities. In de gigantische vlakwater lagoon vindt je perfecte beginners condities. Ook freestylers kunnen hier geweldig goed hun nieuwe tricks oefenen. De lagoon is een van de grootste van heel Europa, in het ondiepe water kun je overal staan en je hebt alle ruimte om lekker te varen.

De thermische wind zorgt voor een hoog aantal winderige dagen in de zomermaanden. De windsnelheid is tussen de 12-20 knopen en trekt naar mate de dag vordert aan. Met een watertemperatuur van 25 graden hoef je alleen zwembroeken of bikini’s in te pakken!

Kitesurfen op Zanzibar – Pajé

In de Indische Oceaan, voor de kust van Tanzania, ligt het tropische eiland Zanzibar. Wuivende palmbomen, kristalhelder water en stralend witte zandstranden… En wist je dat het er ook nog eens waait?! Pajé is een dorpje aan de zuidoostkust van Zanzibar waar een schitterende lagoon met botervlak en ondiep water voor de deur ligt. Als je op zoek bent naar cleane golven vaar je naar buiten, het rif op.

Van juni tot september waait de Kusi-wind. Verwacht geen harde wind, over het algemeen waait het sideshore tussen de 12-14 knopen. In de ochtend is er vaak nog te lichte wind en tegen de middag trekt hij wat meer aan. Wederom een bestemming met heerlijk warm water!

Kitesurfreis naar Portugal – Alvor

In het zuiden van Portugal ligt het dorpje Alvor, in de streek Algarve. Dit vissersdorpje ligt aan de Atlantische kust en de rivier Alvor, waar je als beginner of (aspirerende) freestyler perfecte condities vindt. Spiegelvlak water, een grote lagune en wind, wind, wind. Over het algemeen gaat het rond het middaguur waaien, aan het eind van de dag waait het vaak zelfs 25 knopen! Neem je kleine kites dus ook mee.

Het hoogseizoen loopt van juni tot september, de wind waait cross-offshore en heeft een snelheid tussen de 15-25 knopen. Je hoeft geen wetsuit of schoentjes mee te nemen, hier kom je geen rotsen tegen.

Kitesurf trip naar Griekenland – Paros

In de Egeïsche Zee ligt het Griekse eiland Paros, onderdeel van de Cycladen. Veel Griekse eilanden hebben een hoge windzekerheid in de zomermaanden en Paros is daar geen uitzondering op. De kitespots liggen bij Pounda, in het zuiden van het eiland. Huur wel een auto tijdens je kitesurf vakantie want hotels aan de spot zijn er niet. De kitesurfspot ligt in een baai tussen Paros en het tegenoverliggende eiland Antiparos. Het water wordt gelijk diep maar je hebt voldoende de ruimte om je eigen ding te doen. Het water is vlak tot choppy bij hardere wind.

Het waait hier bijna altijd sideshore en dankzij de thermische wind neemt de windsnelheid in de loop van de dag aardig toe. Is het erg zonnig? Dan kan het tot wel 30 knopen waaien! Je hoeft dus ’s ochtends niet vroeg je bed uit voor een kitesurf sessie.

Andere goede bestemmingen voor een kitesurfvakantie in juli

 • Marokko
 • Israël
 • Peru
 • Canada westkust
 • Canada oostkust
 • Fiji
 • Brazilië
 • Sri Lanka
 • Sardinië
 • Montenegro
 • Cyprus
 • Kroatië
 • Turkije
 • Kenia
 • Mauritius
 • Madagaskar
 • Canarische eilanden

Bekijk hier een overzicht van de kitesurfreizen die worden aangeboden in juli door de Nederlandse kitesurf reisaanbieders.

Laat een Reactie achter

 1. Kitesurf vakantie september: Reis de wind achterna | Kiteheart

  […] deze bestemmingen al eerder toegelicht in posts over kitesurf vakantiebestemmingen in augustus en juli. Voor september heb ik een aantal schitterende bestemmingen uitgelicht die iets verder weg liggen. […]