Als je op kitesurfvakantie wilt in februari moet je over het algemeen wel even reizen. De meest windzekere spots liggen in het Caribisch gebied, Afrika en Australië. Wil je wat dichter bij huis blijven? Je hebt kans dat het ook waait op de Canarische eilanden en in Tarifa. Ook de Kaapverdische eilanden zijn windzeker in deze periode.

Kitesurfen in Kenia – Watamu

De spot

Watamu heeft een 7 kilometer lang zacht zandstrand. Deze spot is een fantastische speeltuin, meer meerdere zandbanken, grote swell en consistente wind. Het strand wordt beschermd door een groot rif, wat zorgt voor boter vlak water aan de binnenkant van het rif. Op het rif vind je prachtige golven – deze zijn in de zomermaanden op hun hoogst. Door de zandbanken kun je op veel plekken staan, wat Watamu een uitstekende plek maakt voor beginnende kitesurfers. Er zijn wat scholen in Watamu waar je kitelessen kunt boeken of materiaal kunt huren.

De wind

Kenia kent twee windseizoenen, de Kusi (zomer) en de Kaskazi (winter). De Kaskazi komt uit het noorden en is aan van december tot eind maart. Over het algemeen wordt de wind niet heel sterk, je kunt tussen de 15-20 knopen verwachten. Dit is perfect als je lekker wilt cruisen, waveriden of nieuwe tricks wilt leren. Daarnaast is het lekker rustig op het kristalheldere water en kun je je wetsuit thuis laten.

Hoe kom je er

Watamu ligt dicht bij Malindi, hier vind je ook de Malindi Airport (MYD). Een aantal keer per week vertrekken hier vluchten naartoe. Je moet dan wel een keer overstappen. Je kunt ook kiezen voor een vlucht naar Mombasa – Moi International Airport (MBA). Vanaf hier is het nog 2,5 uur rijden naar Watamu.

watamu kitesurf vakantie februari

Kitesurfen in Venezuela – El Yaque

De spot

El Yaque ligt op het eiland Isla Margarita, voor de kust van Venezuela. Het vissersdorpje is zeer populair bij kitesurfers en windsurfers en heeft veel voorzieningen zoals kitescholen en shops waar je materiaal kunt huren. Je kunt verblijven in hotels op een steenworp afstand van de spot. Over het algemeen heb je alle ruimte op het lange zachte zandstrand. Het water is warm, ondiep en vlak tot choppy. Vanuit El Yaque kun je een downwinder doen naar het eilandje Coche (15 kilometer) en daar op het botervlakke water werken aan je freestyle skills. Ook kun je met een boot verschillende adembenemende spots ontdekken op omliggende eilandjes.

De wind

Van februari tot juni waait het zo goed als iedere dag. De rest van het jaar heb je ook relatief veel kans op wind maar je kunt een paar dagen zonder zitten. Je wetsuit kun je thuis laten want het is altijd tussen de 24-30 graden.

Hoe kom je er

Vlieg eerst naar het Simon Bolivar International Airport (CCS) in Caracas. Vanaf hier kun je doorvliegen naar Isla margarita Porlamar (PMV). Het is niet nodig om een auto te huren omdat alles dicht bij is als je verblijft in El Yaque. Als je andere spots wilt ontdekken ga je vaak met een boot. Daarnaast rijden er veel goedkope taxi’s rond.

Kitesurf vakantie naar Australië – Victoria

De spot

Victoria is de kleinste deelstaat van Australië maar je vind hier gigantisch veel spots. In en rondom Melbourne kun je onder andere kitesurfen bij St. Kilda (10 minuten rijden), Rosebud (1 uur rijden) en Inverloch (2 uur rijden). Dit zijn allemaal kitespots met vlak en ondiep water waar je gemakkelijk kunt oefenen en varen. St. Kilda kan erg druk worden doordat het zo dicht bij Melbourne ligt. Er zijn genoeg kitesurfscholen waar je een les kunt volgen of materiaal kunt huren.

De wind

Tijdens onze winter is het zomer in Australië. Het kan wel 40 graden worden dus vergeet geen zonnebrand mee te nemen. Je moet wel je wetsuit in pakken want het water wordt niet warmer dan 20 graden na een aantal warme maanden. Het beste windseizoen in Victoria loopt van december tot maart. Dit is een thermische wind die tussen de 15-20 knopen blaast.

Hoe kom je er

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks vluchten naar Melbourne Airport (MEL). Je moet minimaal een keer overstappen en je bent bijna 24 uur onderweg. Victoria is echt een bestemming voor een langere kitesurfvakantie of roadtrip. Het is aan te raden om een auto te huren zodat je zoveel mogelijk kitespots in de omgeving kunt ontdekken.

kitesurf vakantie februari

Kiteboarden op Aruba – Fisherman’s Huts

De spot

Fisherman’s Huts ligt in het noordwesten van het eiland, hier vind je alle kitescholen op Aruba. De wind waait offshore op deze spot waardoor je super vlak water hebt. Het kan wel vlagerig zijn doordat de wind over het land aan komt zetten. De eerste paar honderd meter is het water ondiep, hier kunnen de beginners lekker oefenen. Er is meer dan genoeg plek, als gevorderde kitesurfer kun je op het rif gaan varen. Hier is de wind ook sterker. Kitesurfen op Fisherman’s Huts ligt wel aan banden; je mag alleen kitesurfen voor 10 uur ’s ochtends en na half 5 ’s middags. Er zijn nog meer mooie kitespots op Aruba zoals Boca Grandi en Arusha. Hier zijn geen kitesurfscholen of rescue diensten aanwezig dus deze spots zijn voorbehouden aan ervaren kitesurfers.

De wind

Aruba is het winderigste eiland van het Caribisch gebied. Het waait hier zo’n 300 dagen per jaar, het water is altijd warm en de zon schijnt bijna dagelijks. De slechtste maanden zijn oktober en november, waarin ook de meeste regen valt. Gemiddeld waait het tussen de 20 – 25 knopen.

Hoe kom je er

Vanuit Nederland is Aruba erg gemakkelijk te bereiken. Dagelijks vertrekken er directe vluchten (9,5 – 11 uur afhankelijk van de wind) naar Internationale Luchthaven Koningin Beatrix (AUA) in Oranjestad. Het is niet mogelijk om direct aan de spot te verblijven, het best kun je een auto huren.

Kitesurf vakantie naar Zuid-Afrika – Langebaan

De spot

Langebaan is een klein dorpje dat aan de gigantische Langebaan lagoon ligt, 100 kilometer ten noorden van Kaapstad. Het water is enorm vlak en heeft veel ondiepe gedeeltes, waardoor dit een goede bestemming is voor beginners en kitesurfers die hun tricks willen verbeteren. Op erg winderige dagen wordt de lagoon choppy en vormen zich kleine golfjes, die je kunt gebruiken om hoog te boosten. De lagoon is op te delen in meerdere spots waarvan Shark Bay (het vlakst en meest geschikt voor beginners) en Main Beach (choppy en wat dieper) de bekendste zijn. Langebaan wordt omringd door natuurgebied en in de omgeving is veel te doen naast kitesurfen mocht je een dagje wat anders willen doen.

De wind

Tussen november en april is de wind aan in Langebaan. De kans dat het een dagje niet waait is zeer klein. In de ochtend zijn de condities gemoedelijker en gedurende de dag bouwt de wind op, soms tot wel 40 knopen in de namiddag. Het water in Langebaan is warmer dan in Kaapstad, afhankelijk van waar in de lagoon je gaat kiten heb je een wetsuit nodig (Main Beach) of een shorty/geen wetsuit (Shark Bay).

Hoe kom je er

Cape Town International Airport (CPT) ligt op 1,5 uur rijden van Langebaan. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks directe vluchten naar Kaapstad (11,5 uur vliegen). Het is aan te raden om een auto te huren zodat je ook nog wat van de omgeving kunt zien. Als je genoeg hebt geoefend op Langebaan kun je misschien een dagje gaan varen in de golven bij Kaapstad!

langebaan kitesurf vakantie februari

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in februari:

 • Kaapverdische eilanden
 • Bonaire
 • Curaçao
 • St. Maarten
 • Barbados
 • Costa Rica
 • Amerika: Florida
 • Mexico
 • Tanzania
 • Filipijnen
 • Panama
 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Vietnam

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter