In april heb je in het hele Caribische gebied grote kans op wind, dit is dan ook een top bestemming voor je kitesurf vakantie in april. Ook gaat in Europa de wind op veel plekken aan en worden de temperaturen steeds aangenamer. Bijkomend voordeel is dat het op bijna alle spots lekker rustig is omdat er geen schoolvakanties zijn in deze periode.

Bonaire 

De spot

Kitebeach Atlantis is dé place to be op Bonaire. De kitespot bevindt zich aan de zuidwest-kant van het eiland. Om te mogen varen moet je een penning aanschaffen die je kunt kopen bij de kitebus die op het strand staat. Bonaire maakt namelijk onderdeel uit van het oudste zeereservaat ter wereld: het Bonaire National Marine Park. Het water is diepblauw en heerlijk vlak doordat het hier aflandig waait.

De wind

Over het algemeen waait het rond de 20-25 knopen op Bonaire. Februari tot augustus zijn de meest windzekere maanden, maar het hele jaar door heb je een goede kans op wind!  Het waait aflandig bij de spot maar bij de kitebus bieden ze een rescue service aan voor het geval je niet meer terug kunt komen naar het strand. Ook kun je hier kitesurflessen volgen of materiaal huren.

Hoe kom je er

Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten naar Bonaire International Airport (BON), de vluchttijd bedraagt ongeveer 10 uur. Het eiland is klein en overzichtelijk, Bonaire is maar 1,5 keer zo groot als Texel. Om je te verplaatsen en naar de kitespot te komen heb je wel een auto nodig. Op Bonaire rijden veel grote SUVs rond omdat Bonaire een echt duikeiland is en de duikers dan makkelijk hun spullen kwijt kunnen.

Venezuela – Coche

De spot

Coche is een klein eilandje voor de kust van Venezuela. Het water hier is prachtig vlak dankzij de constante aflandige wind. Deze plek is perfect voor kitesurfers die hun freestyle skills naar het volgende niveau willen brengen. Er is een reddingsservice aanwezig en het is ook mogelijk om lessen te volgen of materiaal te huren op het eiland.

De wind

De wind is erg stabiel tijdens het windseizoen, dat loopt van december tot mei. De meeste dagen waait het rond de 15-20 knopen maar je kunt ook zeker een paar uitschieters meemaken van 30+ knopen. Je wetsuit kun je lekker thuis laten liggen.

Hoe kom je er

Coche ligt naast Isla Margarita – vanaf Nederland kun je rechtstreeks naar het Isla Margarita – Santiago Mariño Caribbean International Airport (PMV) vliegen of een overstap maken op het Aeropuerto Internacional de Maiquetía Simón Bolívar (CCS). Vanaf Isla Margarita vaar je in 20 minuten met de boot naar Coche.

kitesurf vakantie april coche

Israël – Beit Yanai

De spot

Beit Yanai ligt ten noorden van de hoofdstad Tel Aviv en is het eerste strand van het land waar kitesurfen officieel werd toegestaan. Hier vind je perfecte condities voor beginners, zoals een breed en zacht zandstrand en vlak tot choppy water in het voor- en najaar. In de winter kunnen de golven aardig hoog worden. Er zijn allerlei fijne voorzieningen zoals douches, toiletten, restaurants en verschillende kitesurfscholen voor je lessen of materiaalhuur.

De wind

De windsterkte kan heel erg wisselen. Het waait over het algemeen schuinaanlandig en tussen de 12 tot 30 knopen. Als er geen wind is valt er genoeg te doen, zo ligt Tel Aviv op nog geen uurtje afstand. Het windseizoen loopt van september tot eind mei.

Hoe kom je er

Er zijn niet heel veel accommodatie opties in Beit Yanai. Het gemakkelijkste is om een hotel te boeken in Tel Aviv en een auto te huren. Er liggen meerdere kitespots rondom de stad die je zo gemakkelijk kunt bezoeken. Iets ten oosten van de stad ligt het Ben Gurion International Airport (TLV). In slechts 4,5 uur vlieg je al naar Israël.

Spanje – Cadíz

De spot

Tarifa kent iedereen ondertussen wel, maar aan de Spaanse Costa de la Luz liggen nog veel meer fantastische kitespots. Cadíz is een heerlijke bestemming voor een kitesurf vakantie in april. Het is er heerlijk rustig en je hebt alle ruimte op het water en strand. Het water is choppy met kleine golfjes en de Poniente werkt hier het best. In en rondom de stad vind je meerdere mooie spots, zoals Valdelagrana waar ook enkele kitescholen lesgeven.

De wind

Over het algemeen waait het tussen de 15-20 knopen in Cadíz, al moet je wel een beetje geluk hebben. In de zomermaanden wordt de wind nog betrouwbaarder doordat je dan met thermische wind te maken krijgt. Poniente waait aanlandig en is een voorspelbare, constante wind. Je moet wel een wetsuit meenemen in april.

Hoe kom je er

Cadíz ligt in de buurt van verschillende vliegvelden. Jerez Airport (XRY) is met 20 minuten het dichts bij. De luchthaven in Malaga ligt op 2,5 uur rijden en Gibraltar en Sevilla op 1,5 uur. De vliegtijd zelf bedraagt zo’n 3 uur.

kitesurf vakantie april

Ierland – Duncannon

De spot

Duncannon is, naar eigen zeggen, het meest zonnige stadje van Ierland. En het waait hier ook nog eens lekker in het voor- en najaar! Duncannon ligt aan een lang zandstrand waar voldoende ruimte is voor kitesurfers van ieder niveau. Het water is vlak tot choppy en bij afgaand- en opkomend tij redelijk ondiep. Er is een lokale kitesurfschool waar je materiaal zou kunnen huren of een kitecursus kunt boeken.

De wind

In Ierland moet je, net als in Nederland, een beetje geluk hebben met de wind. Gemiddeld kun je zo’n 15 tot 20 knopen verwachten en het voorjaar en najaar zijn windzekerder dan de zomermaanden. Dit is Ierland dus vergeet niet om je wetsuit mee te nemen.

Hoe kom je er

Vanaf Dublin Airport (DUB) is het ongeveer 2,5 uur rijden naar Duncannon. Er zijn een handvol hotels in het stadje en je vindt er ook een camping. Het is echt aan te raden om een auto te huren zodat je de kust op je gemak kunt ontdekken.

Andere goede bestemmingen voor een kitesurf vakantie in april:

  • Aruba
  • Curaçao
  • Sint-Maarten
  • Barbados
  • Kaapverdië
  • Frankrijk
  • Mexico
  • Marokko

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter