Februari is dé maand bij uitstek om vette plannen te maken voor het komende jaar (of zelfs langer vooruit). In deze koude tijd is het heerlijk om te dromen over de toekomst. Hier thuis gaat het dan voornamelijk over de reizen die we nog willen maken in ons leven. Van de zomer gaan we waarschijnlijk roadtrippen langs een groot aantal Europese spots, maar er staat nog veel meer op onze wenslijst! Deze bestemmingen zijn óf moeilijk te bereiken, erg duur, of allebei, maar we zijn vastbesloten om in ieder geval één keer in ons leven deze prachtige kitesurfbestemmingen aan te doen.

5. Kitesurf paradijs Hawaï

Hawaï lijkt me echt een fantastische kitesurf bestemming. Niet voor niets wonen legendes als Pete Cabrinha en Robby Naish in dit paradijs. Maui heeft een lang windseizoen van maart tot oktober, meestal waait het tussen de 15-25 knopen. Veel van de spots hebben allerlei soorten condities, van vlak water tot mooie golven op het rif aan de buitenkant. Naast kitesurfen is ook golfsurfen hier heel populair.  Ook heeft het eiland prachtige natuur en kun je hier mooie hikes maken. Op Hawaï hoef je je nooit te vervelen!

4. Een kitesurfreis naar het afgelegen Madagaskar

Het grote eiland Madagaskar ligt in de Indische Oceaan. Het eiland heeft een prachtige, unieke natuur en afgelegen kitespots. Het noorden van Madagaskar, Babaomby en de Sakalava Bay, staat al een tijdje op mijn bucketlist. Deze kitespot is moeilijk bereikbaar met het vliegtuig vanuit Nederland, maar eenmaal daar aangekomen valt het wel mee met de kosten geloof ik. In de zomer waait het hier knetterhard, vaak boven de 30 knopen, en het water is vlak tot choppy. Babaomby ziet er echt bijzonder uit, met heel diepblauw water. Wat me ook heel fijn lijkt is dat het erg rustig is op het water omdat de spot niet overlopen wordt door kitesurf toeristen. Lekker veel ruimte dus om nieuwe tricks te oefenen!

3. Kiteboarden in het authentieke Taiwan

Taiwan lijkt me echt een interessante bestemming voor een kitesurf vakantie. Naast fantastische kitesurf condities kun je hier ook goed eten en drinken en kun je verschillende interessante bezienswaardigheden bezoeken. Er zijn veel verschillende kitespots rond het eiland, maar veel informatie valt er niet over te vinden. Van oktober tot maart waait het goed, tussen de 20 en 35 knopen. Vooral de Penghu-archipel staat bekend als een extreem winderige plek. Deze eilandengroep ligt tussen Taiwan en China, in de Zuid-Chinese Zee. Er is meer dan 300 kilometer aan kustlijn, dus je zou zeggen dat je hier fantastisch kunt kitesurfen!

2. West-Australië: een roadtrip langs de kust

De westkust van Australië zie ik vaak langskomen op Instagram. Echt fan-tas-tisch ziet het er uit. Veel ruimte, blauw water, super vlak én het is er ook nog heerlijk warm. Langs de westkust liggen veel verschillende spots over een lengte van ongeveer 1600 kilometer. Je kunt hier dus een geweldige roadtrip maken waarbij je aan de spot slaapt in je camper en ’s ochtends gelijk het water op kunt. Het windseizoen begint eind november en duurt tot eind maart. Afhankelijk van waar je gaat varen waait het tussen de 15-25 knopen. Populaire spots zijn Woodman Point, Lancelin en Denham. Voor deze trip kun je het beste wel veel tijd uittrekken zodat je lekker op je gemakje de kust kunt verkennen.

1. Kitesurfen bij de adembenemende eilanden van Los Roques

Los Roques ziet er echt surreal uit. Deze Venezolaanse eilandengroep wordt omringd door kristalhelder, blauw water en de wind is super steady en betrouwbaar. Het waait hier bijna het hele jaar door maar de beste tijd om een kitesurf vakantie te boeken is tussen december en mei. Je kunt kiezen uit verschillende eilanden om te varen in Los Roques. Hier moet je naartoe met een boot, meestal is het eiland Gran Roque je thuisbasis omdat je hier verschillende hotels vindt. Op de meeste spots zul je in je eentje varen, het water is warm en meestal ondiep en extreem vlak. Dit is dus een fantastische plek om te leren kitesurfen of om te werken aan je tricks. Vaak zijn er geen voorzieningen op de spot en moet je zelf wat te eten en drinken meenemen. Ook kan het slim zijn om een parasol mee te nemen zodat je even in de schaduw kunt zitten tussen je sessies door.

Welke bestemmingen staan er bij jou op je bucketlist? Als je er binnenkort tussenuit wilt kun je een kijkje nemen bij dit lijstje met goede plekken voor een kitesurfvakantie in de voorjaarsvakantie. 

Laat een Reactie achter