Wil jij er even een weekje of twee tussenuit en heb je in deze tijd geen zin om het vliegtuig te pakken? Je kunt geluk hebben met de wind in Bretagne. Als je met het gezin op vakantie gaat of met je vrienden en af en toe een sessie mee wilt pakken kan dit een hele mooie plek zijn op zo’n 9 á 10 uur rijden van Nederland. Dit zijn een paar mooie kitespots in Bretagne.

Kitesurfen Pont-Mahé

Over Assérac aan de baai van Pont-Mahé hebben we al eens eerder geschreven, omdat hier een camping direct aan de kitespot ligt. De camping werkt samen met een kiteschool waar je materiaal kunt huren. De kitespot zelf is bijna overal ondiep zodat je haast overal in de baai kunt staan en er zijn geen golven, waardoor je hier lekker kunt leren kitesurfen of juist freestylen. Net als in Nederland moet je wat geluk hebben met de wind in de zomer, want er is geen super betrouwbare wind zoals in bijvoorbeeld Brazilië, maar met een windseizoen van mei tot september heb je een goede kans. Over het algemeen waait het niet superhard maar een mooie 15-20 knopen.

Kitespot Plage 3 Moutons Tréompan

Deze spot ligt bij de stad Lampaul-Ploudalmézeau, aan Het Kanaal. Hier waan je je een stuk verder weg dan in Frankrijk, want zodra het zonlicht op het water valt kleurt het prachtig turkoois. Bij eb is het water vlak en moet je een eindje lopen voordat je bij de waterlijn bent. Bij vloed kunnen er mooie golven staan, afhankelijk van de swell. Plage  3 Moutons Tréompan werkt tussen noord-west en oostenwind maar is op zijn best bij noord-oostenwind. Op 300 meter van het strand vind je een kiteschool maar de lessen worden alleen in het Frans gegeven. Qua accommodatie kun je kiezen uit huisjes, appartementen, bed and breakfasts of je neemt je eigen kampeerspullen mee om te overnachten op één van de campings in de buurt. De toegang tot de spot is eenvoudig. Er is een grote parkeerplaats op 50 meter van het strand.

Kitesurfen op Quiberon

Quiberon is een multifunctionele bestemming want je vindt allerlei verschillende spots rondom het schiereiland. Hierdoor kun je als het waait gaan kiten, ongeacht de windrichting. Aan de oostkant van Quiberon is het water vlak en ondiep, terwijl er aan de westkant golven staan en het redelijk snel diep wordt. Aan de ‘wadkant’ waar het water ondiep is valt het wel aan te raden om surfschoentjes te dragen (hier koop je ze cheapie) omdat er veel scherpe mossels en stenen op de bodem liggen. Qua camping of accommodatie maakt het niet zo veel uit waar je zit omdat je sowieso de auto naar de spot moet pakken. Er zijn verschillende kitesurfscholen op het schiereiland, voor les of om materiaal te huren.

Kiteboarding Plage de la Baule

Plage de la Baule ligt vlakbij de haven van Pornichet. Bij eb is het water hier mega vlak dankzij de zandbanken, waardoor dit een heerlijke plek is om te (leren) kitesurfen. Plage de la Baule is goed bij zuidwest tot oostenwind. Voor kitesurfscholen is het verboden om te lessen van 15 juni tot 15 september. Als je les nodig hebt neemt je kiteschool je mee naar een van de andere stranden in de buurt. Kun je al varen? Dan is dit een voordeel want hierdoor is het rustiger op het water. Ook in Pornichet zijn er vele mogelijkheden om te overnachten.

Zoals je ziet zijn er veel toffe kitespots in Bretagne. Houd er wel rekening mee dat het reisadvies voor Frankrijk nog kan veranderen en volg de lokale coronaregels op. Wij wensen je een fijne vakantie! Ga jij binnenkort naar één van deze spots? Tag ons op Instagram via: @kiteheart.com. Vinden we leuk 🙂

Laat een Reactie achter