De kitespot Pwani Mchangani ligt in het noordoosten van Zanzibar, tussen Kiwengwa en Matemwe. Het vliegveld ligt op ongeveer een uurtje rijden, waardoor je deze kitespot makkelijk kunt bereiken. In tegenstelling tot het populaire Paje is het hier erg rustig op het water. Meer dan 10 andere kiters kom je hier niet tegen! Er lopen hier voornamelijk Italianen rond en er is (mijn persoonlijke mening) weinig sfeer doordat er alleen maar resorts langs de kust liggen. Gelukkig maakt de kitespot van Pwani Mchangani een hoop goed!

Kitespot Pwani Mchangani

De kitespot van Pwani Mchangani beslaat het hele strand. Je kunt gewoon opstappen waar je wilt. Wel moet je iemand hebben om je te helpen met starten en landen, want met hoog water is er maar een klein strookje zand over waar je jouw gear op kunt tuigen. Er zijn een aantal kitescholen waar je spullen kunt huren en lessen kunt boeken. De jongens die hier werken willen je altijd helpen bij het starten en landen van je kite. Ik ben zelf blij verrast over de wind (januari). Na een aantal windstille dagen is de wind aangegaan en waait het iedere dag zo’n 15 tot 20 knopen, met uitschieters naar 24 – 26. Volgens de locals waait het doorgaans 12 – 18 knopen. Of je kunt kitesurfen is wel afhankelijk van het getij in Pwani Mchangani. Bij laag water kun je niet kiten en ook als het water het strand op begint te lopen is het eerst nog een halfuurtje erg ondiep. Hou hier rekening mee, want er staan allemaal stokjes in het water als ‘zeewier boerderij’ en ook liggen er veel zee-egels op de bodem. Met hoog water heb je hier geen last van.

Op het water heb je echt alle ruimte die je maar kunt wensen. Met opkomend tij is het choppy en met afgaand tij wordt het water mooi vlak. Ook kun je heerlijk varen op het rif dat ongeveer een kilometer uit de kust ligt. Let ook hier op dat het erg ondiep kan zijn. Het zeewater is erg warm en je hebt hier zeker geen wetsuit nodig. Bescherming tegen de zon is wel prettig want die kan zeer fel schijnen. Hier kun je de live windsnelheid checken voor Pwani Mchangani. Het windseizoen is in januari en februari en van juni tot augustus. Tijdens onze zomer waait het wel wat minder hard dan in de winter.

Voorzieningen

Je kunt tussen het kitesurfen door gemakkelijk wat eten of drinken halen bij je hotel of resort omdat je gewoon voor de deur kunt kiten. Ook staan er op veel plekken bedjes in de schaduw zodat je even kunt relaxen voordat je weer het water in gaat. In Pwani Mchangani zijn erg weinig restaurants aan het strand die geen deel uitmaken van een resort. Het enige leuke plekje dat ik heb kunnen vinden is Waikiki, waar je ook kunt overnachten.

Wat is er te doen in Pwani Mchangani

Pwani Mchangani is een leuke plek om naartoe te gaan als je alleen maar wilt kiten en op zoek bent naar rust. Neem wel je vrienden of je partner mee om het gezellig te maken. Ik ben hier als soloreiziger naartoe gegaan en dan is er wel écht weinig te doen. Op vrijdagavond is er een feestje in het eerder genoemde Waikiki en op zaterdag in Kendwa rocks. Het valt aan te raden om een auto te huren als je in Pwani Mchangani verblijft zodat je ’s avonds naar een restaurant of bar kunt rijden. Ook als het niet waait is het fijn om een auto te hebben om bijvoorbeeld andere stranden in de buurt te ontdekken. Daarnaast zijn er veel tourtjes die je kunt doen, die info kun je niet missen want er lopen genoeg mensen rond die wel een tour willen verkopen ;).

Kitesurfen Pwani Mchangani

Wil jij een kitesurfvakantie boeken? Check deze handige tips voor het boeken van een kitesurfvakantie.

Laat een Reactie achter