Soms wil je gewoon een makkelijke kitesurf vakantie, waar de kitespot voor de deur van je hotel of appartement ligt. Ook als je de kosten een beetje wilt drukken is het fijn om geen auto te hoeven huren. Hier zijn wat topbestemmingen waar je een hotel aan de kitespot kunt huren.

Lo Stagnone – Sicilië

Lo Stagnone is een gigantische vlakwater lagune in het noordoosten van Sicilië. Het Trapani-Birgi vliegveld ligt op slechts 10 minuutjes van de kitespot (buiten de vakanties kun je hier vaak spotgoedkoop naartoe vliegen). Vanaf je accommodatie in Birgi Vechi kun je naar de spot wandelen. Dit is een geweldige kitesurf bestemming voor beginners aangezien het super steady waait, het water vlak is en er meer dan genoeg ruimte is op het water. Er zijn veel voorzieningen voor kitesurfers zoals kitecenters en scholen waar je les kunt nemen of materiaal kunt huren.

Seizoen: mei – september

Gemiddelde windsnelheid: 15-25 knopen

Prijsniveau: €€

Dominicaanse Republiek – Cabarete

kitesurf cabarete

In Cabarete waait het bijna het hele jaar door, het main seizoen start in mei en loopt tot eind augustus. Het levendige stadje is gemakkelijk bereikbaar want het vliegveld La Union Airport ligt op slechts 30 minuten rijden. Je kunt Cabarete bereiken door een taxi te pakken of een pick-up vanuit je hotel te regelen. Je hebt geen auto nodig om de kitespots in Cabarete te ontdekken want deze liggen op loopafstand van het centrum en de vele hotels.

Seizoen: mei – augustus

Gemiddelde windsnelheid: 15-30 knopen

Prijsniveau: €€

Cumbuco – Brazilië

Cumbuco is wel echt één van de meest beroemde kitesurfdorpjes ter wereld. Het voormalige Braziliaanse vissersdorpje ligt op slechts 40 minuten afstand van het vliegveld in Fortaleza dus je kunt gemakkelijk een taxi of transfer pakken naar je eindbestemming. De wind is mega steady, van juni tot januari waait het dagelijks tussen de 15-25 knopen. Je kunt direct voor het dorp het water op, zoek gewoon een plekje uit op het 6 kilometer lange zandstrand. Je kunt ook gave downwinders maken naar bijvoorbeeld de bekende Cauipe-lagoon.

Seizoen: juni – januari

Gemiddelde windsnelheid: 15-25 knopen

Prijsniveau: €€

Mui Ne – Vietnam

mui ne kitesurf

Het populaire kitestrand van Mui Ne ligt in een grote baai op zo’n 10 kilometer ten westen van het eigenlijke stadje Mui Ne. Aan het strand vind je een groot aantal (spotgoedkope) hotels. Na het wakker worden geniet je lekker van een ontbijtje terwijl je alvast uitkijkt op de kitespot. Het beste seizoen voor een kitesurf vakantie naar Mui Ne is van november tot maart wanneer het gemiddeld zo’n 20 knopen waait. Het vliegveld in Ho Chi Minh ligt op ongeveer 4 uur rijden maar taxi’s zijn erg goedkoop in Vietnam en er rijden ook veel bussen langs verschillende dorpjes aan de kust.

Seizoen: november – maart

Gemiddelde windsnelheid: 20 knopen

Prijsniveau: €

Zanzibar – Tanzania

Het droomeiland Zanzibar ligt in de Indische Oceaan. Het kleine eiland heeft zijn eigen luchthaven, het Zanzibar International Airport, dat zich op een uurtje rijden van Paje bevind. In Paje heb je veel keuze uit verschillende accommodaties vanwaaruit je gemakkelijk naar de kitespot kunt lopen. Er zijn twee windseizoenen in Zanzibar, één in de zomer van juli tot augustus en één in de winter van januari tot februari. De wind is meestal redelijk licht, tussen de 12 en 20 knopen.

Seizoen: juli – augustus & januari – februari

Gemiddelde windsnelheid: 15-20 knopen

Prijsniveau: €€

Als je nog last-minute op zoek bent naar een toffe kitesurfbestemming kun je een kijkje nemen bij de blogpost met tips voor een kitesurf vakantie in juli.

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter