Met zijn tweeën kitesurfen is voor de meeste leuker dan alleen en het is ook een stukje veiliger als je een oogje op elkaar kunt houden tijdens het varen. Vaak is het, zeker voor beginnende kitesurfers die nog niet zo veel mede-kiters hebben leren kennen, moeilijk om een buddy te vinden. Óf je hebt een buddy die alleen mee kan in het weekend of in de avonduren, terwijl je zelf wanneer het ook maar waait het water op wilt. Veel mensen doen een oproepje op Facebook of zitten in besloten whatsapp groepen, maar sinds kort is er een nuttige app waar iedereen gebruik van kan maken: de Kite Buddy app.

Hoe werkt de Kite Buddy app

In de Kite Buddy app kun je zelf aangeven waar en wanneer jij het water op wilt gaan.  Je kunt de locatie, datum en tijd aangeven dat je wilt gaan kitesurfen en dit is dan ook voor de andere gebruikers zichtbaar in de app. Je kunt er ook voor kiezen om aan te haken bij de sessie die iemand anders heeft gepost in het overzicht. Zodra je op ‘Join session’ hebt geklikt krijg je het telefoonnummer van de organisator te zien zodat je contact met elkaar op kunt nemen. Ook kun je na het joinen op de chat praten met de andere buddies waarmee jij je sessie gaat delen.

Extraatjes van de app: je vindt een lijst met ‘Buddy Rules’ zodat je een beetje weet wat er van je wordt verwacht als buddy. Ook kun je spotinformatie vinden die onder andere is opgesteld met spotinfo van Kiteheart, de Nederlandse Kitesurf Vereniging en Hanglos. Je kunt spots toevoegen aan je favorieten zodat je automatisch op de hoogte gesteld wordt als iemand een sessie plant op jouw homespot. In je account kun je deze notificaties uitzetten als je hier geen interesse in hebt.

the buddy system

Kite Buddy joinen

De app staat nog in zijn kinderschoenen maar wij zijn blij met deze verrijking van de kitesurf community. Op deze manier kun je nog makkelijker mensen ontmoeten en wordt er weer een stap in de veiligheid van onze sport genomen. Op het moment staan er nog niet zo heel veel sessies op de planning maar met de huidige temperaturen vinden wij dat niet zo heel gek ;). Wij zijn erg benieuwd wat het van het voorjaar gaat doen! Wil je de app downloaden? Kite Buddy is beschikbaar voor zowel Andriod als IOS.

Laat een Reactie achter