Ben je het kiteboard waarmee je hebt leren varen ontgroeid? Een goede reden om een nieuw kiteboardje te gaan shoppen! Wij hebben een aantal top boardjes op een rijtje gezet waarmee jij lekker kunt gaan springen en gemakkelijk je tricks gaat landen. Dit zijn de opvolgers van de beste twintip kiteboards voor beginners.

De beste twintip kiteboards voor intermediates

F-One Trax

De Trax is een soepel boardje waar het overgrote gedeelte van de intermediates prima mee uit de voeten kan. Het is een freestyle boardje met flink wat flex, hij voelt soepel aan in plaats van stijf. Je kunt hier dus ook prima mee freeriden en door chop en golfjes rammen. De vorm van de rail geeft veel stabiliteit tijdens het aankanten, waardoor je gecontroleerd kunt loaden en poppen. De shape is al een aantal seizoenen hetzelfde gebleven omdat deze ervoor zorgt dat je vroeg kunt planeren en top hoogte kunt lopen.

f-one trax 2018 twintip kiteboard intermediates

De F-One Trax is verkrijgbaar in een normale versie en in een carbon versie in de maten 135×39, 136×40.5, 123×42 en 140×45.

Cabrinha Ace

De Ace is gemaakt voor hoge sprongen en dikke freestyle tricks. Er is een versie van hout en een versie van Carbon. De houten kern zorgt voor een responsieve flex waardoor het board erg comfortabel vaart. In alle omstandigheden kun je met dit boardje goed uit de voeten. De channels aan de onderkant van het board zorgen voor veel grip en daarnaast kun je fantastisch hoogte lopen en planeren. De Ace is een fijn allround boardje waar je jaren plezier van gaat hebben. De carbon versie is super licht en biedt een explosievere pop doordat hij stijver is.

cabrinha ace 2018 twintip kiteboard intermediates

De Cabrinha Ace Carbon is verkrijgbaar in de maten 135×40, 138×41.5 en 141×43 en de Wood in 133×39, 135×40, 138×41 en 141×43.

Naish Motion

De Motion is zowel geschikt voor freeride als freestyle. Het boardje is erg vergevingsgezind en is in alle omstandigheden op zijn plaats. De razor channels geven een goede grip waardoor je altijd het gevoel van controle hebt. In de chop voelt hij comfortabel door de flex maar ook je freestyle tricks en hoge sprongen kun je goed poppen vanuit de Motion. De Motion is een echte allesvriend.

naish motion 2018 twintip kiteboard intermediates

De Naish Motion is verkrijgbaar in 134×41, 138×41.5 en 142×42.

Slingshot Misfit

Met de Misfit richt Slingshot zich echt op de freeriders. Het boardje heeft in 2018 een lucht kern gekregen in plaats van een houten kern, wat het boardje lichter maakt. Hierdoor voelt hij super wendbaar en soepel aan onder je voeten. Met dit allround board kun je snel hoogtelopen en planeren en ook chop is geen probleem voor de Misfit. Het is geen agressief board om keihard mee te poppen, maar de allround vorm en rocker zorgen voor goede prestaties in alle omstandigheden.

slingshot misfit twintip kiteboard intermediates

De Slingshot Misfit is verkrijgbaar in 132×40, 136×40.5, 142×42 en 146×43.5.

Brunotti Fusion

De Fusion daagt je uit om nieuwe tricks te gaan oefenen. Hij heeft een dikke pop en is super licht, duurzaam en sterk door de combinatie van hout, schuim en carbon. De Fusion is erg responsief en wendbaar en vaart comfortabel in de meeste omstandigheden. Ook in licht weer kun je met dit boardje goed uit de voeten want de drievoudige concaaf laat hem snel planeren. De Fusion biedt je goede controle waardoor je snel progressie boekt.

brunotti fusion 2018 twintip kiteboard intermediatesDe Brunotti Fusion is verkrijgbaar in 136×41 en 140×42.

North Jaime

Al jaren is het allround freestyle board van Jaime Herraiz één van de populairste boardjes van North. Dit jaar zorgt de vernieuwde bodem voor zachte landingen met veel grip, waardoor je altijd controle blijft houden. De Jaime is snel, licht en biedt de perfecte balans tussen comfort en pop. De pop is gecontroleerd maar explosief, voor hoge sprongen en dikke tricks. Dit toegankelijke freestyleboard doet het niet voor niets al jaren zo goed onder de kitesurfers. Er is ook een carbon editie, de Textreme. Dit board is sterker en wendbaarder en heeft een levendig karakter.

north jaime 2018 twintip kiteboard intermediates

De North Jaime is verkrijgbaar in 130×39, 133×40, 136×41, 139×42 en 142×43. De Jaime Textreme is verkrijgbaar vanaf 133×40.

Lieuwe Rogue

De Rogue is een speels boardje die is gemaakt om je tricks naar een hoger niveau te brengen. Hij heeft een dikke pop maar iets minder rocker dan grote broer de Shotgun. Hierdoor kun je comfortabel varen in de chop en kom je snel upwind. De Rogue daagt je uit om progressie te maken en heeft een vergevend karakter waardoor je rustig je nieuwe tricks kunt leren zonder gelijk afgestraft te worden.

lieuwe rogue 2018 twintip kiteboard intermediates

De Lieuwe Rogue is verkrijgbaar in 133×40 en 136×41.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter

  1. Vivy meijer

    Hoi ik wil n vriendin die gaat trouwen n houten kiteboard cado doen maar als decoratie. Ik wil er zelf met vriendinnen wat op graveren. Ze kite regelmatig in zeeland met haar vriend.
    Heb jij nog n oude houten niet fynctioneel te gebruiken kite board te koop?
    Grt vivy meijer uit limburg