Zo goed als alle lessen worden gegeven op een twintip boardje, waarmee te allebei de kanten op kunt varen zonder over te moeten stappen. Als je net bent begonnen met kitesurfen maakt een groot board met veel drijfvermogen het gemakkelijker om te waterstarten. Je zal merken dat je kunt kiezen uit gigantisch veel boards die ook nog eens in meerdere maten verkrijgbaar zijn. Wij kregen de vraag welke twintip boardjes nou echt geschikt zijn voor beginners en zijn op onderzoek uitgegaan.

De beste twintip kiteboards voor beginners

F-One Next

De F-One Next 2018 heeft een likje verf gekregen in vergelijking met vorig jaar. Dit board is zeer comfortabel en vergevingsgezind en staat ook wel bekend als het ultieme freeride kiteboard van F-One. Je kunt snel upwind varen met dit board en hij planeert vroeg waardoor je ook met zachte wind lekker kunt varen. Als beginner is het ook fijn dat je met dit board snel tegen de wind in kunt varen. De Next is stabiel en vaart comfortabel waardoor je niet snel last krijgt van je knieën. Voor de eerste meters is dit een heerlijk boardje.

twintip kiteboards beginners f-one next

De F-One Next 2018 is verkrijgbaar in 138×40 en 140×42. Er is een een lightwind versie op de markt van maar liefst 148×45 of 150×48.

Cabrinha Spectrum

Met de Cabrinha Spectrum 2018 is het de bedoeling om het gehele spectrum van condities af te dekken. Dit is een speels boardje waarmee je gemakkelijk hoogte loopt. In choppy condities blijft hij gemakkelijk te controleren en als je je aan je eerste sprongetjes gaat wagen zorgt de Spectrum voor zachte landingen (tenzij je face first neerkomt uiteraard). Als je wat meer gevorderd bent ga je ook nog veel lol beleven aan dit board. Wij vinden de houten core van dit board ook erg tof!

twintip kiteboards beginners cabrinha spectrum

De Cabrinha Spectrum 2018 is verkrijgbaar in 133×39, 136×41, 140×42, 144×43, 148×44 en 152×45.

Naish Hero

De Naish Hero 2018 is een gebruiksvriendelijk board waarop je gemakkelijk wegvaart. Dit komt door de vorm in combinatie met de rocker en flex. Upwind varen heb je snel onder de knie met de Hero. Ook kun je een paar van je eerste sprongetjes oefenen met de Naish Hero. Net als veel andere beginnerboards is het een vergevingsgezind board waarmee je ook in choppy condities comfortabel vaart.

twintip kiteboards beginners naish hero

De Naish Hero 2018 is verkrijgbaar in 130×42, 135×42, 140×43 en 145×43.

Slingshot Crisis

De Slingshot Crisis 2018 heeft een lichte en flexibele lay-out met een mild rockerprofiel. Dit zorgt voor een voorspelbaar en toegankelijk board waar je op kunt vertrouwen. De houten kern zorgt voor een veerkrachtig, speels gevoel waarmee je iets later in je kitesurf carrière ook goed kunt afzetten voor een sprong. De Crisis is – naar ons weten – alleen bij buitenlandse webshops te bestellen. De Misfit is wel overal verkrijgbaar, dit board is een stapje omhoog van de Crisis.

twintip kiteboards beginners slingshot crisis

De Slingshot Crisis 2018 is verkrijgbaar in 134×40.5, 137×41, 141×41.5 en 146×43.

Brunotti Onyx

Dit boardje zie je veel op de Nederlandse wateren en dat is niet voor niets. De Brunotti Onyx is zeer toegankelijk en heeft een fijne flex waardoor het board in bijna alle omstandigheden lekker vaart. De zijkanten van het board zijn verscherpt zodat je makkelijk tegen de wind in kunt varen. Daarnaast heeft de Onyx een goede balans tussen flex en pop waardoor je lekker kunt afzetten voor je eerste sprongen of zelfs tricks. Met minder wind blijft het boardje goed op snelheid door de enkele concaaf in de bodem. We konden de 2018 versie van dit board nog niet vinden, het zou kunnen dat het succesnummer uit 2017 nog een jaartje langer in productie blijft.

twintip kiteboards beginners brunotti onyx

De Brunotti Onyx is verkrijgbaar in 132×40, 136×41, 140×42 en 144×43.

North Gonzales

De North Gonzales 2018 is een prettig allround boardje dat je uitdaagt om snel progressie te maken. Het board voelt speels door de ronde outline en de zachte flex zorgt dat je lekker door chop kunt varen en landingen goed worden opgevangen. Door de enkele concaaf in de bodem hou je veel controle bij het varen en sprongen, kun je gemakkelijk hoogte lopen en planeert het boardje snel. De Gonzales is een zalig boardje waarmee je, afhankelijk van je wensen, zeker een paar jaar mee vooruit kunt.

twintip kiteboard beginners north gonzales

De North Gonzales 2018 is verkrijgbaar in 130×38, 134×40, 138×40.5, 142×43 en 152×44.

Lieuwe The Awesome

Lieuwe is een Nederlands merk en de boards worden met de handgemaakt. Lieuwe The Awesome is gericht op de eerste meters op het water. Met dit freeride kiteboard kun je eenvoudig planeren en hoogte lopen doordat het board wat meer volume heeft dan de rest van de lijn. Het board heet The Awesome omdat dit het gevoel is dat je krijgt van kitesurfen: van je eerste meters tot de eerste sprongen en backrolls.

twintip kiteboards beginners lieuwe the awesome

De Lieuwe The Awesome is verkrijgbaar in 134×40 en 138×41. Voor leden van de Nederlandse Kitesurf Vereninging wordt op 2 maart een rondleiding georganiseerd door de werkplaats van Lieuwe Boards. Hier kun je je gratis voor aanmelden.

Laat een Reactie achter

 1. Richard

  Hoi Lisa,

  Ik heb een vraag ik heb zelf een kiteboard van North Jaime 136 x 41 en een kite North Neo 9mtr en een Kite North Mono 12mtr.
  Nu vaar ik daarmee al 2 seizoenen tenminste varen onder controle te krijgen LOL

  Downwind gaat steeds beter maar upwind gaat nog steeds niet, nou kan dit natuurlijk aan mijn liggen veel oefenen hoort hier ook bij maar ik vind de board niet echt stabiel.

  Ik kom zelf uit Breda en ga altijd naar de Zandmotor, voor windkracht 4 of 5 vind ik het momenteel nog leuk en ga het harder waaien heb ik geen controle dat heeft te maken met ervaring.

  Wat voor kiteboard raad jij mijn aan voor meer Stabiliteit en Upwind ik wil nu echt graag transitions maken op het water en minder te liggen klooien .Bij voorbaat Dank.

  Gr
  Richard

  1. Lisa van den Dool Bedrijfseigenaar

   Hi Richard, upwind varen is iets makkelijker met het ene bordje dan met het andere. Heeeeel vroeger heb ik ook een North Jaime gehad maar geen ervaring met de huidige range, ik zou zeggen dat dat boardje wel prima zou moeten zijn. Misschien kun je een keertje gaan varen met iemand die wat meer ervaring heeft en je kan helpen met het upwind varen onder de knie krijgen? Zodra je het eenmaal door hebt dan verleer je het niet meer.

   Groeten Lisa