De Dice is volgens North Kiteboarding een van de populairste kites op de markt. En als je op de Nederlandse wateren kijkt lijkt deze uitspraak inderdaad wel te kloppen.

De populaire North Dice is een cross-over freestyle kite perfect voor riders die unhooked freestyle en freeride in hun arsenaal hebben en graag kiteloops trekken. Maar door de snelle besturing en prima drift is de Dice is ook nog aardig geschikt om mee in de golven te spelen.

Voor 2018 heeft North een aantal veranderingen aangebracht aan de leading edge en het paneel. De leading edge is veranderd van vorm en loopt smaller af richting de wingtips om zo een stijver profiel te krijgen. Verder is er een een extra paneel tussen de middelste en de buitenste strut geplaatst wat zorgt voor een iets grotere radius maar ook dynamischer bargevoel. Bekijk de product video voor meer informatie

De North Dice 2018 is een 3 strut freestyle/freeride kitesurfen die je het beste vaart met de North click bar of de trust bar in 22 of 24m lijnen (andere lijnlengtes ook beschikbaar).

Is de North Dice 2018 ook geschikt voor beginners?

De Dice heeft een mix van C-shape en een lichte delta shape. De C-shape zorgt ervoor dat je altijd perfecte controle over de kite hebt maar de lichte delta shape en de gebogen wingtips en bridle zorgen ervoor dat de kite toch relatief makkelijk relaunched. Alhoewel deze kite gepromoot wordt voor ervaren riders is de kite ook prima geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een kite die met ze meegroeit. De kite heeft een flinke deponeer range waardoor minder snel verrast kan worden in harde wind. Door de shape is er wel een iets betere kitecontrole nodig om ook in low-wind condities te varen maar als eerste kite zal deze met je meegroeien en zul je er gaandeweg steeds meer uit kunnen halen.

Als je een North Dice 2018 wilt kopen zijn een aantal alternatieven van andere merken met vergelijkbare eigenschappen die je ook zou kunnen overwegen zoals;

  • Naish Dash
  • Ozone Enduro
  • Cabrinha FX
  • Slingshot RPM

North dice kopen? Neem dan eens een kijkje bij een north dealer in Nederland

Laat een Reactie achter