Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Misschien heb je al eens gehoord van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De missie van de KNRM is om snel, professioneel en kosteloos mensen te helpen en redden. Jaarlijks redden de 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers meer dan 3.000 mensen! Dankzij de meer dan 90.000 donateurs kan de KNRM kosteloos hulp bieden. De KNRM is een goed doel, zonder overheidssubsidie.

Ik vind het echt bewonderenswaardig wat de KNRM voor ons watersporters doet. De vrijwilligers staan 24 uur per dag voor ons klaar om onder alle weersomstandigheden uit te rukken. Hiervoor hebben ze 45 reddingstation en 75 reddingboten tot hun beschikking.

Je kunt de KNRM op allerlei verschillende manieren ondersteunen. Als je dat interessant lijkt kun je een kijkje nemen op de website van de KNRM waar meerdere manieren om hulp te bieden beschreven zijn. Zo kun je onder andere donateur worden, een eenmalige bijdrage schenken of een inzamelingsactie opzetten.

Be Traceable: laat de KNRM niet onnodig naar je zoeken

Het kan gebeuren dat je je board kwijtraakt tijdens het kitesurfen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vandaar dat het altijd belangrijk is om goed voorbereid het water op te gaan. De KNRM heeft een speciale Be Traceable sticker om op je board te plakken, waarop je jouw naam en mobiele nummer kunt invullen.

Zo maak je het iedereen makkelijker om het materiaal weer met de rechtmatige eigenaar te verenigen. Ook bespaar je redders onnodige en kostbare zoekacties. Als er iets misgaat en je materiaal drijft nog ergens in zee moet je altijd even de Kustwacht/KNRM alarmeren zodat ze niet onnodig naar jou gaan zoeken.

Je besteld de sticker helemaal gratis op de website van de KNRM. Deze sterk klevende sticker kan wel tegen een stootje en heeft 7 jaars buitenkwaliteit. Let wel op dat je de bijgeleverde transparante folie over de sticker heen plakt.

Laat een Reactie achter