Waarom heb je een kitesurf verzekering nodig?

Met een speciale kitesurf verzekering kun je onbezorgd het water op. Een ongelukje zit in een klein hoekje en kitesurf materiaal is niet goedkoop. Zo had ik bijvoorbeeld eens de pech dat iemand van achter mij zo zijn kite in mijn lijnen vloog. Gevolg: twee gebroken lijnen. Dan is het toch fijn als je voor die schade verzekerd bent.

Welke kitesurf verzekering moet je dan hebben?

Er zijn speciale verzekeringen voor kitesurfers, zoals de verzekering van Sportzeker. Hierbij ben je verzekerd voor schade aan je kites, board en overig materiaal, diefstal en ongelukken. Ook heb je de mogelijkheid om je eigen aansprakelijkheid bij ongelukken te verzekeren. Je bent niet alleen verzekerd in Nederland maar ook op reis.

Waar kun je je tegen verzekeren?

Kapotte kites, gebroken boards, ongelukken, aanvaringen, schade door vliegtuigvervoer, reddingsacties, medische kosten, gestolen spullen (zelfs als je aan het varen bent en de spullen die nog in je auto liggen worden gestolen). Check voor een compleet overzicht even de website van Sportzeker.

Verzekeren door een lidmaatschap af te sluiten bij de NKV

Wanneer je een lidmaatschap bij de NKV (Nederlandse Kitesurf Vereniging) afsluit zorg je er niet alleen voor dat je helpt bij het openhouden van kitespots en de uitbreiding met nieuwe kitespots. Je bent namelijk ook automatisch verzekerd. Twee vliegen in één klap dus! Bij je lidmaatschap kun je uit twee soorten verzekeringen kiezen: de basisverzekering of het uitgebreidere Sportzeker pakket.

De basisverzekering bestaat uit drie onderdelen: een wereldwijde collectieve ongevallenverzekering, een algemene secondaire aansprakelijkheidsverzekering (voor schade die je aan anderen toebrengt) en een materiaalverzekering (dekking tot €500, inclusief diefstal).

Met het uitgebreidere pakket van Sportzeker krijg je hier ook een reisverzekering bij die naast kitesurfen ook voor andere sporten geldt zoals windsurfen, surfen, snowkiten, snowboarden, skiën en kiten met een strandbuggy. Daarnaast is de materiaaldekking hoger. Bekijk en vergelijk de verzekeringen op de website van de NKV.

Wat kost zo’n kitesurf verzekering?

De Sportzeker verzekering begint voor 1 persoon vanaf 10 euro per maand. Dit wordt hoger wanneer je uitbreidt naar werelddekking (+€7,50/jaar) of aanvullend geld en hulp en huur vervoermiddel bijverzekerd in je reisverzekering. Materiaal is standaard tot €2.500 gedekt, dit kun je uitbreiden in stappen van €2.500. Check hier de kosten van een verzekering bij Sportzeker.

Een basisverzekering krijg je gratis bij je lidmaatschap van de NKV a €35/jaar voor een persoonlijk lidmaatschap, €70/jaar voor een gezinslidmaatschap, €20/jaar voor een jeugdlidmaatschap. Voor een uitgebreide verzekering betaal je hetzelfde als bij Sportzeker.

Ik was helaas niet verzekerd voor de schade aan mijn lijnen en ik kan je zeggen dat dit een stuk meer kostte dan zo’n verzekering voor een jaar ;).

 

Laat een Reactie achter