Wil jij meer lezen over wat er allemaal gebeurt in de kitesurfwereld? Ook op windloze dagen je fix krijgen? Reviews lezen over het nieuwste materiaal, schitterende reisbestemmingen bekijken en toffe interviews lezen? Koop dan eens een kitesurf magazine! Er zijn tientallen verschillende kitesurf magazines op de markt, zowel online als in print. Zodra ik een kitesurf magazine opensla en die geur van versgedrukt papier ruik ga ik weer helemaal terug in de tijd. Voordat ik begon met kitesurfen verslond ik de magazines om wat meer te leren over de materialen, technieken en de pro’s van dat moment. Nu hebben we natuurlijk internet waar van alles te vinden is, maar nog steeds vind ik het leuk om magazines te lezen!

Engelse kitesurf magazines

IKSURFMAG

 IKSURFMAG is wereldwijd het meest gelezen kitesurf tijdschrift. Vorig jaar werd het tijdschrift in wel 147 verschillende landen gelezen! Bij IKSURFMAG focussen ze op alle aspecten van de sport: freestyle, freeride, wakestyle en wave riding. Iedere twee maanden komt er een nieuwe editie uit en je kunt deze helemaal gratis online lezen.

The Kiteboarder

The Kiteboarder Magazine is het enige kitesurf tijdschrift dat volledig in handen is en gemaakt wordt door kitesurfers. Hun missie is om de stoke aan te wakkeren in hun lezers door kitesurfen te laten zien in een bredere context. Zo komen alle elementen aan bod die van kitesurfen zo’n unieke sport maken. Op hun website kun je de hele bibliotheek aan TKB magazines downloaden!

Kiteworldmag

Kiteworld Magazine is een oude rot in het vak en voorziet ons sinds 2002 al van inspiratie over mooie spots wereldwijd, reviews en vaartips. In dit magazine staan vaak fantastische foto’s. Het is een print magazine, in Nederland kun je hem in de grotere boekwinkels wel vinden. Niet goedkoop, maar wel heel mooi!

TheKiteMag

TheKiteMag is een internationaal kitesurf tijdschrift dat teksten afwisselt met schitterende foto’s. 7 keer per jaar komt de nieuwe uitgave uit en de digitale versies zijn niet alleen in het Engels te verkrijgen, maar ook in het Spaans, Duits, Frans, Italiaans en Pools (mocht je beter zijn in een van die talen dan in Engels).

Nederlands kitesurf magazine

Access Kiteboard Magazine

Access Kiteboard Magazine is van kiters, voor kiters en wil mensen inspireren, informeren en de lezers motiveren op een persoonlijke wijze. Dit magazine richt zich op kitesurfers van ieder niveau. Zelf schrijf ik regelmatig artikelen voor Access Kiteboard Magazine wat ik heel tof vind om te doen! Je kunt een abonnement nemen of in de grotere boekwinkels een los magazine kopen. Op hun website kun je ook veel oudere artikelen teruglezen.

Duitse kitesurf magazines

Kitelife magazine

Als je Duits in orde is zijn er in Duitsland ook wat leuke tijdschriften om te checken. Lees in Kitelife interessante weetjes over kitesurfen als sport en evenementen. Op hun website vindt je veel progressie filmpjes en tips.

KITE Magazin

In KITE Magazin lees je alles over de nieuwste tricks, technieken en trends in de kitesurfwereld. Ook worden er interviews geplaatst met professionals uit de kitesurf industrie, van riders tot kite designers en vind je informatie over prachtige kitesurfspots die zeker op je bucketlist thuishoren.

Wat is jouw lievelings kitesurf magazine?

Laat een Reactie achter