Nu kan het je toch echt niet meer ontgaan zijn: regen, hagel en zelfs een dik pak sneeuw! Winterse en gure omstandigheden zorgen ervoor dat veel mensen hun kites in de schuur stallen en weer wachten tot het warmer wordt. Maar als je je goed voorbereid kun je nog wat (rustige) sessies meepakken.  Naast schoentjes, handschoentjes en een cap kun je ook een extra laagje over je wetsuit aantrekken. Een kitesurf jas vermindert de windchill en houdt je torso lekker warm tijdens het kitesurfen. Je hebt verschillende soorten kite jassen, ik heb ze voor je op een rijtje gezet met de warmste optie als eerst.

Neopreen kitesurf jas

Neopreen jassen zijn vooral fijn om te dragen als je langs de kant staat of tijdens de wandeltocht van je auto naar het strand. Deze jassen zijn over het algemeen best dik en hierdoor wat minder flexibel. Op het water kan dit belemmerend werken. Als je in de winter toch geen zin meer hebt om je freestyle tricks te oefenen omdat je iedere crash een golf koud water in je pak krijgt kun je hier ook gewoon lekker mee varen. Er zit een gat in waar je trapezehaak doorheen kan en je wordt goed beschermd tegen de wind. Het is haast alsof je twee pakken aan hebt! Vaak heb je de keuze uit een korte variant en een lange. Een korte neopreen kitesurf jas is meer geschikt om mee te varen.

neopreen kitesurf jas

Neopreen kitesurf hoodie

Kitesurf hoodies zijn erg lekker tijdens het varen. Deze zijn van soepeler en dunner neopreen dan de jassen waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt. De hoodies hebben ook een gat waar je trapezehaak doorheen kan en een capuchon. Een neoprenen hoodie houdt de wind goed tegen waardoor je het een stuk minder snel koud krijgt.

neopreen kitesurf hoodie

Windstopper voor tijdens het kitesurfen

Ten slotte kun je kiezen voor een windstopper. Deze worden vaak gebruikt door kitesurfinstructeurs in het begin en aan het eind van het seizoen. Een windstopper lijkt qua opbouw op een hoodie alleen zijn deze niet van neopreen maar van plastic. Hierdoor geeft het niet heel veel extra warmte van zichzelf maar het houdt wel de windchill tegen. Ook als het hard gaat regenen is een windstopper erg fijn want deze neemt geen water op.

windstopper kite

Meerdere lagen helpen om je goed warm te houden in de wintermaanden. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om juist onder je wetsuit een extra laagje toe te voegen. Heb je het nog steeds koud? Dan is een drysuit wellicht een goede oplossing voor jou. Hier kun je gewoon met je kleren aan instappen en hoef je geen kou te lijden op de parkeerplaats.

Wij zijn erg benieuwd hoe jij jezelf warm houdt op het water in de winter. Koop je allerlei warme accessoires of kies je toch voor een reisje naar de zon? Laat het weten in de comments!

BewarenBewaren

Laat een Reactie achter