Je kitegear makkelijk terugvinden met Booomtag

Veel van jullie zullen al bekend zijn met de Be Traceable sticker van de KNRM. Onlangs is er een nieuw product op de markt gekomen waarmee je jouw verloren (of gestolen) gear terug kunt vinden: de Booomtag. Booomtag is een Nederlands softwarebedrijf dat een NFC product registratie platform heeft ontwikkeld voor kitesurfers.

Wat is NFC?

NFC staat voor Near Field Communication. De Booomtag is een NFC-sticker waarmee je gegevens uit kunt wisselen. Bijna iedere smartphone vanaf 2016 kan zo’n sticker scannen om data uit te lezen. We hebben allemaal dure gear, die je kwijt kunt raken op het water of op de parkeerplaats. Wanneer je jouw board of kite voorzien van een Booomtag, kan de vinder de spullen scannen en contact opnemen met de rechtmatige eigenaar.

De technologie in Booomtags is passief. Dit wil zeggen dat je ze niet hoeft op te laden, dat ze stukken kleiner en goedkoper zijn dan GPS-trackers en een oneindig lange levensduur hebben.

Meerdere producten in je account

Zodra je jouw eigen privé-account hebt ingesteld, kun je hier meerdere producten aan toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld je kite en je board in je Booomtag-account zetten, maar ook je snowboard of ski’s. Met één account hou je het overzicht.

Een bijkomend voordeel is dat je een directe link hebt naar jouw merk. Of je nu met F-one, Cabrinha, Ventum of een ander kitesurfmerk vaart. Jij blijft op de hoogte van productspecifieke informatie, kunt in een handomdraai de juiste reserveonderdelen bestellen of aanspraak maken op service of garantie.

Beveiligen van je kitegear

Het is super vervelend, maar af en toe worden er kitespullen gejat op het strand of uit een auto op de parkeerplaats. Je wilt hier niet te veel mee bezig zijn als je lekker op het water staat, maar het vaart toch wat minder lekker als je weet dat jouw spiksplinternieuwe 12 nog op het strand ligt omdat de wind op het strand beter bleek voor je 10. De Booomtag maakt het moeilijker om gestolen gear te verkopen, omdat eigendom niet kan worden overgedragen zonder jouw toestemming.  En het is natuurlijk niet tof als iemand op het strand op komt dagen met spullen die geregistreerd staan als ‘verloren’.

Booomtags zijn klein, ultradun en zo goed als onverwoestbaar. Je kunt deze veilig en discreet aanbrengen op je kite of board, zonder dat ze invloed hebben op het gewicht, de prestaties of de esthetiek van jouw gear. Wil jij een Booomtag hebben? Over twee weken (half oktober) worden de eersten verzonden. Je kunt jouw Booomtag nu al kopen voor €7,-.

Laat een Reactie achter