Naast de benodigde hardwear zoals een kite en board zijn er ook veel leuke kitesurfgadgets die jouw sessie net wat extra’s geven. De populairste gadget tegenwoordig is toch wel de hoogtemeter. Er zijn verschillende hoogtemeters op de markt, wanneer je gaat springen kun je deze gebruiken om te kijken wie van je vriendengroep het hoogst en hardst springt. Je kunt deze natuurlijk ook gebruiken om je eigen PR te verbeteren. Ik zal je wat meer vertellen over de beste hoogtemeters: de WOO, PIQ en Xsensr.

WOO Sports hoogtemeter

Door middel van 9 sensoren verzamelt de WOO een hoop gegevens over jouw sessie. De WOO Sports meet niet enkel je hoogte maar ook hoe lang je hangtime was en – als je bent gecrasht – de G-krachten van de crash impact! Na je sessie verbindt je je smartphone met de WOO om de gegevens af te lezen. Je kunt deze informatie ook delen met het leaderboard. Hier zie je wie het hoogst heeft gesprongen op jouw homespot, in je land of zelfs wereldwijd!

De WOO is super simpel in gebruik. De mount die bijgeleverd wordt plak je in het midden van je board, parallel aan je rail. Laat de mount 24 uur lang drogen en schuif de WOO er in. Vergeet hem niet aan te zetten met een druk op de knop, anders gelooft niemand je sterke verhalen!

De WOO 2.0 kan zelfs tricks waarnemen en deze scoren op basis van hoogte, landing en moeilijkheidsgraad!

woo hoogtemeter kitesurfen
WOO hoogtemeter kitesurfen

Gelijk je hoogte aflezen met PIQ

North Kiteboarding heeft samen met PIQ deze hoogtemeter voor kitesurfen ontwikkeld. Je hoogte, hangtime en de G-krachten van je landing wordt gemeten. Wat tof is aan de PIQ is dat je tijdens het kiten al kunt zien hoe hoog je sprong was omdat er een klein schermpje op zit. De PIQ zit in een waterdichte case die je in het midden van je board plakt. De PIQ is van zichzelf al waterdicht maar er kunnen nogal wat krachten vrijkomen tijdens het kitesurfen dus dit hebben ze gedaan voor extra veiligheid.

PIQ hoogtemeter kitesurfen
PIQ hoogtemeter kitesurfen

Meet je sprongen met Xsensr Air

De Xsensr Air meet naast je spronghoogte, airtime en de impact van je landing ook inverts en verticale bewegingen. Daarnaast beschikt de Xsensr Air over een GPS waarmee snelheid, afstand en je hoogte boven zee niveau wordt gemeten. Dit apparaat is niet specifiek voor kitesurfers ontwikkeld maar kan ook gebruikt worden voor andere sporten zoals bijvoorbeeld snowboarden en fietsen.

Hoogtemeters berekenen je hoogte op basis van je versnelling in een bepaalde richting voor een bepaalde tijd. De hoogte die wordt gemeten is dus niet helemaal precies maar komt vaak wel in de richting. Het leuke van deze apparaatjes is dat je jezelf kunt vergelijken met je vrienden en er een extra game element wordt toegevoegd aan je sessie.

xsensr air hoogtemeter kitesurfen
Xsensr Air hoogtemeter kitesurfen

Bij de meeste kitesurfshops zit een van bovenstaande hoogtemeters in het assortiment.

Laat een Reactie achter