Evokaii handgemaakte surfkleding voor surfchicks

Evokaii is Hawaiiaans voor “verrezen uit zee”

Het idee voor dit nieuwe merk met surfkleding voor vrouwen is ontstaan toen de oprichters Steve en Karolina in Mui Ne, Vietnam werkten als kitesurf instructeurs (Ook wel een spot voor op de bucketlist btw wanneer we straks weer kunnen reizen). Ze wilden iets creëeren dat hun passie voor de oceaan en de wind ook in het dagelijks leven tastbaar maakte. Dit moest iets zijn dat ze herinnerde aan hun diepe connectie met kitesurfen en de golven. Zo was het idee voor Evokaii surf kleding geboren: leuke streetwear met vrolijke kleuren, zachte stoffen en een relaxte pasvorm voor surfers en kiters.

Een surfmerk creëren

Karolina verteld: „Toen we in 2011 begonnen met onze eerste surf-hoodies, wisten we niet veel over het maken van modieuze snitten. We hadden alleen ideeën en een visie in ons hoofd over hoe de items eruit moesten zien en aan moesten voelen. Net als iedereen zijn we begonnen met producten die er al waren en daarna begonnen we met verbeteringen die we zelf zouden willen zien. We hebben onze favoriete surf-hoodies uit elkaar gehaald en vervolgens sjablonen gemaakt.”

“We namen contact op met onze vriendin die fashion design studeerde en zij hielp ons bij het verbeteren van de producten door onze ideeën toe te passen. Dit begon heel klein, met het veranderen van de zakken waar je je handen in steekt tot het maken van op maat gemaakte inline stoffen voor meer contrast en stijl. Het was ons doel om onze collectie surfsweaters echt ruim en comfortabel maken. De meeste hoodies hebben een redelijk strakke capuchon, waardoor er niet veel ruimte is voor een muts, sjaal of grote bos haar.”

Van passie tot surfkleding

Dit is hoe de hoodies met een grote capuchon en hoge nek zijn ontstaan. Deze vormen nu het middelpunt van de collectie en zijn functioneler dan de gemiddelde surfsweaters. De grote hoodie past altijd goed om je hoofd, ook met lang haar of als je een koptelefoon op hebt, en de hoge nek beschermt je tegen de regen en de wind. Evokaii werkt momenteel aan milieuvriendelijke oplossingen voor surfkleding en nog meer leuke items voor een stijlvolle look op het strand.

Ben je benieuwd geworden? Neem een kijkje op de website en houd onze socials in de gaten want binnenkort gaat er een leuke give-away van start! -> Facebook -> Instagram

Laat een Reactie achter