Dé 5 musthaves die je mee moet nemen op een kite trip

Heb jij nu het zomer is extra zin om lekker het water op te gaan? Heel begrijpelijk! Maar voordat je de deur uitgaat, raden wij je aan om goed na te denken over wat je meeneemt. Naast natuurlijk je kite, board, harnas en eventueel wetsuit en surfschoenen, zijn er nog een aantal andere dingen waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die je trip nét wat succesvoller – en vooral – leuker kunnen maken! Check hier de 5 items die we voor je op een rijtje hebben gezet.

1. Compressie kitebag

Laten we beginnen bij het begin. Om je materiaal goed mee te kunnen nemen heb je natuurlijk de juiste tassen nodig. Naast fantastische boardbags, hebben ze bij Decathlon ook een compressie kitebag. Hierin kan je makkelijk een of zelfs meerdere kite(s) kwijt en deze extra compact inpakken met behulp van de compressieriemen aan de buitenkant van de tas. Daarnaast is de kite tas zelf opvouwbaar tot mini-formaat, dus als je je kite eruit hebt gehaald, stop je de tas makkelijk weg. Ideaal voor korte en langere kite trips. Zo kun je heerlijk licht reizen!

2. Surf poncho

Eenmaal aangekomen op het strand, moet je je waarschijnlijk eerst omkleden voordat je het water in kan. Dit doe je natuurlijk het liefst een beetje privé. Maar wat als er geen kleedhokjes zijn en het druk is op het strand? Daar is aan gedacht door de ontwerpers van de surf poncho, die zelf ook surfers zijn. Door deze over je hoofd aan te doen heb je genoeg beschutting en tegelijkertijd ruimte om je rustig om te kleden. Daarnaast is de binnenkant gemaakt van badstof, waardoor je je ook gelijk kan afdrogen met de surf poncho! Een extra handdoek mee is dus niet nodig.

3. Pomp

Om vervolgens je kite op te pompen, heb je een goede pomp nodig. Deze krijg je vaak bij aanschaf bij je kite, maar een pomp kan nogal eens stuk gaan of kwijtraken. Deze pomp van Decathlon heeft een drukmeter, zodat je je kite op precies de juiste druk kunt opblazen. Ook heeft ‘ie 4 adapters, waardoor je gegarandeerd de juiste aansluiting hebt voor jouw kite. En je kunt ‘m ook gebruiken om je kite weer helemaal leeg te laten lopen, wat weer helpt bij dat compacte inpakken!

4. Drijvende zonnebril

Kitesurfen doe je waarschijnlijk het liefst lekker in de zon, en gelijk heb je! Maar die zon kan nog wel eens in de weg zitten, zeker met de reflectie van de golven erbij. Een goede zonnebril is in dit geval de perfecte uitkomst. Deze beschermt je ogen tegen uv-straling en tegelijkertijd heb jij beter zicht als je op het water bent. Daarom is het extra aan te raden een polariserende bril aan te schaffen, dit elimineert reflecties. En daarnaast is het handig als de zonnebril blijft drijven, voor het geval je ‘m verliest terwijl je op het water bent – dan vis je ‘m zo weer op! Deze zonnebril heeft naast al deze eigenschappen ook nog eens een strap die erbij geleverd wordt, zodat de kans nog kleiner is dat je ‘m kwijt raakt.

5. Waterdicht telefoonhoesje

Zo, je bent bijna klaar om te doen waarvoor je gekomen bent – kitesurfen! Maar wat doe je met je telefoon? Als je geen mogelijkheid hebt om die veilig achter te laten, kun je een waterdicht en drijvend hoesje gebruiken om je telefoon in op te bergen. Met dit handige ontwerp kun je ‘m ook nog eens handig aan je gear vastklemmen of om je arm dragen. Zo heb je je telefoon veilig bij je en hoef je niet bang te zijn dat je ‘m verliest, of je nou op het water bent of niet. Met dit specifieke exemplaar kan je je touchscreen door het hoesje heen bedienen en zelfs oortjes aansluiten zodat je makkelijk snel kunt bellen of muziek kunt luisteren zonder de telefoon uit de hoes te hoeven halen.

Zo, met de items uit dit lijstje ben je klaar om op weg te gaan en werkelijk alles uit je kite trip te halen! Het enige wat je nu niet moet vergeten is om te genieten! Heb je nog geen idee waar je naartoe wilt? Check deze campings aan de kitespot in Denemarken, Spanje of Frankrijk.

Laat een Reactie achter