De Switchblade is de meest populaire kite van Cabrinha en is gericht op degene die een betrouwbare en veelzijdige kite zoekt.

Of je nu voor een leuke freeride sessie gaat, technische tricks gaat oefenen of gigantisch hoog wilt boosten, de Switchblade is gemakkelijk in gebruik en helpt je progressie maken. Wist je dat dit de kite is waarmee Nick Jacobson de King of the Air mee heeft gewonnen en een (inmiddels verbroken) record zette met een sprong van maar liefst 28 meter hoog?

Wat is er nieuw aan de Cabrinha Switchblade 2018

Voor 2018 zijn er wat kleine aanpassingen gedaan aan de kite. Zo wordt er vooral beter materiaal gebruikt voor de panelen en de leading edge. Hierdoor kan de kite beter tegen een stootje. Verder vind je nog alle karakteristieke eigenschappen zoals een lange hangtime, grote low-end, makkelijk te herstarten en makkelijk upwind te varen. Dit maakt de Switchblade zowel geschikt voor beginnende kitesurfers die een kite zoeken waarmee ze door kunnen groeien, als de intermediate –en gevorderde kiter die de focus niet op freestyle heeft liggen maar op bigair/old school. Check deze product video voor meer info:

De Cabrinha Switchblade is een performance freeride/ big air kite verkrijgbaar in de maten 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 en 14.

Is de Cabrinha Switchblade geschikt voor beginners?

De Switchblade is een zeer geschikte kite voor beginnende kitesurfers. Deze kite is namelijk erg stabiel en heeft een grote low-end. Dit betekent dat je met weinig wind al het water op kunt om te oefenen. De Switchblade heeft een bow/hybride vorm, hierdoor is de vlieger gemakkelijk te depoweren en te herstarten na een crash in het water. Daarnaast is het ook fijn dat deze kite met je mee kan groeien. Voor de echte freestylers is hij minder geschikt, maar wil jij lekker rondcruisen en af en toe hoog de lucht in springen dan kun je nog heel wat jaartjes met je Switchblade vooruit.

Als je overweegt om een Cabrinha Switchblade te kopen zijn er een aantal alternatieven van andere kitesurfmerken met vergelijkbare eigenschappen zoals:

  • North Rebel
  • Slingshot Rally
  • Naish Ride
  • F-one Bandit

Je kunt uiteraard altijd meer informatie inwinnen of een kite testen bij een van de Cabrinha dealers in Nederland.

Laat een Reactie achter