Het is weer de tijd van het jaar dat veel kitesurfers de zon en wind op gaan zoeken in het buitenland. Zeker als je naar een tropische bestemming gaat waar je geen wetsuit aan hoeft is het belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Niets is namelijk zo jammer als een sessie moeten skippen doordat je nog knalrood bent van de vorige dag! Wat dus echt niet mag ontbreken in je bagage is een rashguard (ook wel lycra genoemd).

Waarom een rashguard de beste UV-bescherming biedt

De meeste vezels zijn niet ontworpen om je te beschermen tegen de zon en absorberen maar een kleine hoeveelheid UV-straling. Het is dus niet zo dat je een normaal shirt aan kunt doen in het water, dit beschermt je maar een klein beetje tegen de UV-stralen. Ook gaat een normaal shirt in combinatie met je harnas en zand erg schuren. Als je al een verbrande huid hebt is dit helemaal geen pretje!

Lycra is een synthetische vezel. Je rashguard is gemaakt van elastische draden die de vezels stevig samentrekken. Hierdoor wordt de ruimte tussen de vezels verkleind en UV-straling optimaal geblokkeerd. Het voordeel van een lycra is dat het shirt UV-bescherming UPF 50+ biedt, snel opdroogt en gemaakt is van luchtig materiaal.

Lycra’s komen in vele soorten, maten en stijlen

Zowel voor mannen als vrouwen heb je een ruime keuze aan toffe rashguards. Kies bijvoorbeeld voor een strakke fit of loose fit, lange mouwen, korte mouwen of een singlet. Voor vrouwen zijn er ook gave longpieces. Bij de meeste kitesurfshops kun jij een stylish rashguard kopen. Dit is ook een leuk cadeautje voor je kitesurfende vrienden.

Ben jij op zoek naar een uv-shirt voor een klein prijsje? Neem dan eens een kijkje bij deze lycra’s van de Decathlon. Je hebt de keuze uit vrolijke kleuren, korte mouwen, lange mouwen, voor mannen, vrouwen en kinderen. De meeste modellen kosten nog geen tientje!

mystic rashguardoneill rashguard suit

Laat een Reactie achter