De transition jump voegt veel toe aan je vaarstijl. Als je de basissprongen onder de knie hebt en je kite goed onder controle ben je er klaar voor om deze transitie te leren. Je kunt de sprong ieder rakje proberen en je zult zien dat het steeds beter en beter gaat. Bij deze trick draait het om de juiste timing en gevoel voor je kite. Door te oefenen zal je steeds hoger gaan en je landingen met meer snelheid op kunnen vangen.

Hoe maak je een transition jump

  1. Het eerste deel van de trick voer je net zo uit als bij een normale sprong. Vaar met normale snelheid en begin tegen de wind in te sturen. Voor je afzet zet je je kite rond 11 uur.
  2. Edge hard en pop. Terwijl je popt stuur je de kite hard terug naar 12. Bij deze trick is het belangrijk dat je verticaal de lucht in gaat en niet te veel horizontaal.
  3. Spot je landing. Je board wijs je in de nieuwe vaarrichting en ook je kite stuur je redelijk agressief in deze richting.
  4. Bij je landing wijst de neus van je board downwind. Buig je knieën om de impact op te vangen.

Veelgemaakte fouten

  • Val je op je zij? Dan heb je niet hard genoeg gepopt.
  • Heb je geen power bij de landing? Dan heb je je kite te ver teruggestuurd naar de rand van het windvenster.

Als je de standaard transition jump goed onder controle hebt kun je deze ook uitbreiden met een grab, backroll of frontroll. Yeah buddy!

Laat een Reactie achter