Een van de eerste tricks die je gaat leren nu je bijna beginner af bent is toeside varen. Toeside varen ziet er stylish uit en leent zich ook goed voor transitions. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om van heelside naar toeside te gaan.

Hoe switch je van heelside naar toeside

  1. Het makkelijkst is om eerst heelside te varen met je kite aardig hoog, rond 11/1 respectievelijk. Doordat je kite wat hoger staat krijg je een beetje lift en dit maakt het makkelijker om te draaien.
  2. Zoek een plekje uit waar het water lekker vlak is. Je gaat het gewicht al rustig verplaatsen van je achterste voet naar je voorste voet.
  3. Als het gewicht op je voorste voet staat duw je met je achterste voet het board van je af. Je duwt als het ware je board op zijn plek. Tegelijkertijd draai je je heup en schouder in.
  4. Als het board gaat draaien verplaats je je gewicht naar je achterste been. Duw het board naar beneden met je tenen. Je voorste voet, waar het gewicht op staat, is nu je achterste voet geworden.
  5. Hang tegen de wind in zodat je voldoende druk houdt op je harnas.

Bocht maken van heelside naar toeside

  1. Kom aanvaren met je kite op 11/1. Belangrijk is dat je voldoende snelheid hebt anders zink je na de bocht.
  2. Zet je board downwind met je gewicht nog op je achterste been en stuur de kite naar de andere kant (2 / 10).
  3. Duw weer met je achterste been het board op zijn plek en zet druk op je voorste voet en op je tenen.
  4. Als je kracht wegvalt speel je een beetje met de druk in de bar door deze wat aan te trekken of een sinus beweging te maken.

Zodra je de switch van toeside naar heelside onder de knie hebt kun je achterste hand loslaten tijdens het toeside varen. Dit ziet er stylish uit en doet het ook altijd goed op toffe actiefoto’s! Veel succes, als je vragen hebt kun je ze altijd stellen in de comments.

Laat een Reactie achter