Hoe doe je een frontroll?

Nadat je de backroll onder de knie hebt is het tijd om door te gaan met de frontroll. Deze trick is niet erg moeilijk om te leren en ziet er super vet uit. Een frontroll is een voorwaartse 360 die je springt vanuit je pop, je hoeft je kite hierbij dus niet te sturen. Als je deze trick onder de knie hebt zijn er weer eindeloze variaties op te bedenken waarmee je jouw trick-lijstje kunt uitbreiden.

Wat is een frontroll precies

Een frontroll is een 360 (heel rondje) die je voorover draait. Je maakt hierbij geen gebruik van de lift van je kite maar van de pop vanuit je board. Als jij de basis van het kitesurfen onder de knie hebt kun je je aan de frontroll wagen. Je kunt dus al goed hoogte lopen en keren, kleine sprongetjes landen en – niet onbelangrijk- goed rekening houden met anderen op het water. Ook is het handig als je de backroll goed kunt landen omdat deze trick erg vergelijkbaar is en iets laagdrempeliger.

Je eerste frontroll

Wat belangrijk is voordat je de frontroll inzet is dat je mentaal er helemaal voor gaat. Zo voorkom je dat je halverwege stopt met draaien omdat je er dan achter komt dat je twijfelt. Crash je? Laat dan gewoon je bar los zodat de kite depowered en jij zo zacht mogelijk in het water terecht komt.

  1. Probeer de frontroll vanuit je pop in te zetten, dus zonder de kite te sturen. Hou je kite op 45 graden (tussen 10-11 ; 1-2).
  2. Houd je handen in het midden van de bar, zo voorkom je dat je de kite instuurt tijdens de trick.
  3. Kant je board goed aan en stuur de neus upwind. Houd de druk op je achterste voet zodat de voorkant van je board al iets omhoog komt.
  4. Zet af, een klein golfje kan hierbij helpen.
  5. Maak je klein, gooi je voorste schouder omlaag en kijk over je achterste schouder, hierdoor zal je lichaam in de goede richting draaien.
  6. Spot je landing en strek je benen. Hierdoor stop je met draaien.
  7. Buig je knieën om de landing op te vangen zodra je met het water in contact komt. Je lijnen zitten gedraaid doordat je een rondje hebt gedraaid dus spin je bar terug.
  8. Geland? Top! Niet getreurd als het niet in één keer lukt maar lekker blijven oefenen. Nieuwe tricks kun je het best nog een paar keer herhalen voor je eigen zelfvertrouwen en zodat je spieren de beweging onthouden.

Laat een Reactie achter