Max is 13 jaar oud en woont in Den Haag. Sinds hij in December 2014 met zijn ouders op vakantie was in Boa Vista, Kaapverdië wist hij dat hij wilde gaan kitesurfen. Hij begon eerst met een windsurfles maar dit beviel niet zo. De instructeur stelde voor: waarom ga je niet kitesurfen? Een besluit waar hij nooit spijt van heeft gekregen.

Hoe had je destijds een kitesurfschool gevonden? Waar zocht je deze op uit?

Ik had dus al een les gekregen van de instructeur op Kaapverdië. Eenmaal terug in Nederland hebben mijn ouders voor mij online een kitesurfschool gevonden. Ze hadden een aantal scholen bij ons in de buurt gevonden en uiteindelijk hebben we gekozen voor Blow kitesurfschool. Hier heb ik ook mijn eerste les gehad in Nederland en zelfs mijn eerste meters gevaren!

Op welke spot ben je vaak te vinden en waarom juist op die spot?

Ik ben vaak te vinden op de Zandmotor in Den Haag, ik woon hier in de buurt en het water is daar mooi vlak. Dit is ook de spot waar ik heb leren kitesurfen met Blow.

Heb je een vaste groep kite vrienden waarmee je gaat kiten? Of heb je misschien wel nieuwe vrienden gemaakt op het water?

Ik heb geen vaste groep kitesurfvrienden, de ene keer ga ik met mn pa en de andere keer volg ik een lesje. Op vakantie kom ik soms dezelfde jongeren tegen, dat is wel leuk!

Heb je al een vaarstijl ontwikkeld? Vaar je het liefst met een twintip of pak je bijvoorbeeld liever een surfboard?

Ik vaar het liefst met een twintip. M’n huidige vaarstijl is freestyle maar ik wil me verder ontwikkelen in wakestyle! Daar ben ik nu mee bezig. Hard trainen dus om steeds wat beter te worden.

Wat is je doel voor dit seizoen? Zijn er bepaalde dingen die je graag zou leren?

Ik ben wel met een aantal tricks bezig, ook omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen in het wakestyle discipline. Mijn doel voor dit seizoen is om een blindjudge 3 te kunnen doen, dit is een unhooked railey handle pass backwards 360.

Heb je plannen om een kitereis te maken?

We zijn net terug uit Tarifa. Deze zomer gaan we waarschijnlijk naar Esposende in Portugal! Mijn droombestemming is overal waar de wind waait ;).

Heb je nog tips voor mensen die graag willen beginnen met kiten?

Mijn tips voor startende kiters: koop gelijk goede spullen en doe eerst research! Het is fijn om materiaal te hebben waar je op kunt vertrouwen en dit is ook veiliger. Online is er ook veel informatie te vinden, zoals bijvoorbeeld hier! Check de blogpost met materiaal tips.

Wil je Max en zijn familie volgen op hun kitesurfavonturen over de hele wereld? Check dan hun instagram kanaal @thekitesurffamily.

Laat een Reactie achter